Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Betonový kolos na Křivoklátsku zmizí v zeleném parku: Lidé budou bydlet nad trezorem!

Autor: Pavel Schuster - 
10. září 2014
06:00

Trezory jako v národní bance, zabezpečení by mohl závidět Bílý dům a luxusní domy za desítky milionů. Takové vymoženosti nabízí objekt, který na Křivoklátsku staví exmanželka miliardáře Pavla Tykače Daniela Kuchtová.

Po dokončení původně betonové monstrum v Ptyči nikdo nepozná. Obří Park Berne, jak se bude jmenovat, pokryje zeleň. Domky budou vypadat jako v Tolkienově Pánovi prstenů. Superkolos je situovaný tak, že odolá nárazu dopravního letadla, záplavám do výšky 20 metrů i požáru s teplotou 800 °C po dobu 8 hodin.

V bezpečí tak budou jak boháči, tak jejich data v případě, že se rozhodnou dovnitř umístit počítačové servery. Právě velké korporace by mohly mít zájem ukrýt svá citlivá datová centra. „Z pochopitelných důvodů cílíme na movitou klientelu z horních deseti tisíc. Kromě toho chceme oslovit také zájemce ze zahraničí,“ prohlásil obchodní ředitel Double Square Group Vítězslav Kus.

Trezory jako v ČNB

Součástí betonového areálu je i speciální depozitář s velkými trezory. Podobnými jako v ČNB – nejmenší schránky jsou velké 2,5 metru čtverečního, rozloha největšího přesahuje 45 metrů čtverečních.

Do něj se vejde například sbírka umění, automobil či až 70 tun zlata v cihlách. Depozitář má zálohované zdroje elektřiny, vlastní vnitřní klima.

Metr za 65 tisíc

Nad trezory vyroste v příštích dvou letech osm rezidenčních domů. Největší o rozloze 235 metrů čtverečních. Při ceně 65 tisíc korun za metr tak vychází jedna velká »vilka « na 15 milionů. Dohromady na povrchu vyroste 32 domů.

Trezory i domy v roce 2016

Den, kdy dovnitř budou moci vejít první nájemci a majitelé, se blíží. V první etapě bude k dispozici 930 metrů čtverečních zabezpečených prostor, do ostrého provozu by měly být uvedeny v druhé polovině roku 2016.

Bezpečí jako v Bílém domě

Už od počátku je sídlo určené pro horních 10 tisíc. Aby boháči byli opravdu v bezpečí, nebude ostraha sedět na zadku v jedné budce. Okolí bude nepřetržitě chránit bezpečnostní služba složená z bývalých členů URNA, která bude mít k dispozici mimo jiné i speciální balon s termovizí.

pepen ( 10. září 2014 14:06 )

ČESKÝ SVINĚ ZLODĚJSKÝ-NIC NA TOM NENÍ ČISTÉHO!!!! ONO NA VÁS DOJDE-POŘÁD VÁM TO NEBUDE PROCHÁZET-BEZ TRESTU!!!!VYTUNELOVALI JSTE ČESKO-ROZKRADLI-VŠECHNY TY SVINĚ STIHNE TEN NEJVYŠŠÍ TREST-DO HROBU SI TO VY KURVY ZLODĚJSKÝ NEVEZMETE!!!!DOUFÁM,ŽE TO BUDE CO NEJDŘÍVE!!!!!!

1pravda1 ( 10. září 2014 10:28 )

Myslím, že ta o žádnou reklamu nestojí, ona ví, kdo má a kdo nemá.

1pravda1 ( 10. září 2014 10:27 )

Takže zase takový stát ve státě, schovají se tam nakradené věci i třeba někteří lidé, už nebudou muset utíkat do zahraničí, jsem zvědavá, jestli v tomto objektu bude také právo nad soukromím, jako u běžného občana. V těch podzemních prostorách asi nikdo nikoho neodposlechne a do jeho trezoru se jen tak nepodívá ani policie. Až opodál bude mešita, tak už se nebudeme mít čas ani divit

Zobrazit celou diskusi