Nejsofistikovanější telefon všech dob má displej s úhlopříčkou 4,7“ z bytelného safírového skla – s rozlišením 1334 x 750 pixelů. Jeho procesor je oproti předchůdcům o 25% výkonnější a paměť dvojnásobná. Neskutečnou proměnou prošel i fotoaparát, který dokáže zaostřit mnohem rychleji než ten v »pětce« a dokáže stabilizovat obraz. Novinkou bude mobilní peněženka, které vám umožní zaplatit v obchodě jen přiložením telefonu. Na rozdíl od svého předchůdce bude mít »šestka« na klávesnici tlačítka pro kopírování, vyjmutí a vložení.

Nový iPhone se zrodil hned ve dvou verzích! Varianta iPhone 6 Plus má mít ještě větší displej – neskutečných 5,5 palců, což přístroj posouvá do kategorie tzv. »phabletů«, tedy kříženců mezi telefony a tablety. To z něj dělá větší smartphone než je konkurenční Samsung Galaxy Note. Cena se v USA bude pohybovat v přepočtu od 17150 do 24650 Kč, u nás ale může překročit i hranici 30 tisíc Kč...

Apple také představil hodinky iWatch. Speciální zařízení, které má všechny výhody chytrého zařízení - můžete se dívat na mapy, posílat zprávy nebo surfovat po internetu.

Připadají vám všechny iPhony stejné? »Šestka« by se od »pětky« měla na první pohled výrazně lišit. Například má zaoblenější rohy a hrany, na první pohled tak může připomínat i miniaturní tablet. Došlo i k výraznému přesunu vypínače.

První chytré hodinky

Apple ovšem nehodlá zůstat jen u telefonů a počítačů. Dnes by měl elektronický gigant představit i první chytré hodinky! Kromě standardních funkcí sofistikovaných hodinek by měl přístroj iWatch obsahovat elektronickou peněženku – tedy systém, který umožní platit jen přiložením chytrých hodinek.


Fronty od neděle

Považujete se za technologického nadšence? Jestli jste od neděle neseděli před centrálou firmy Apple v New Yorku, tak nejspíš neprávem! Nedočkaví nadšenci na 5th Avenue na Manhattanu kempovali už dva dny předem, aby to byli právě oni, kdo bude mít první iPhone 6. Přitom je dost pravděpodobné, že na místě si ho bude možné jen objednat, fyzicky do ruky ho možná i první nadšenci dostanou až za několik týdnů.

Joseph (21): „Budeme první lidé s novými iPhony. Těším se na velký displej.“

Brian (20): „Těším se na 128 GB paměti, dosavadní iPhony měly polovičku a neustále mi docházelo místo, mám věčně telefon plný fotek, hudby, videí a aplikací.“

Eduardo (25): „Je to vzrušující – jako hazard. Dopředu nevíte, co přesně nakonec dostanete.“

 

Fotogalerie
15 fotografií