Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Reportérce Primy vyhrožují: Kvůli reportáži o Centrálním registru dlužníků!

Autor: Pavel Schuster - 
7. září 2014
08:26

Výhrůžky i obtěžování z vymyšleného profilu na Facebooku teď trápí reportérku Primy Elišku Čeřovskou (24). Před měsícem začala natáčet o podvodném jednání Centrálního registru dlužníků. A ti teď okolo sebe začali kopat!

Na podivné praktiky Centrálního registru dlužníků (CERD) upozornila Prima v reportáži poprvé v polovině srpna. A ačkoliv by se podle názvu mohlo zdát, že jde o státní a důvěryhodný institut, je to přesně naopak. Ministerstvo financí, banky i policie od něho dávají ruce pryč.

Když reportérka Eliška Čeřovská na problém, kdy klienti platí za výpisy z registru on-line 300 Kč a poštou 400 Kč, které jim nepřijdou, upozornila, spustila sérii výhrůžek!

Výhružka, která jí došla. Výhružka, která jí došla. | Blesk - Dan Černovský

Trestní oznámení?

Ještě v den první reportáže vyšla na webu registru tisková zpráva, ve které se píše, že reportáž i celá kauza je smyšlená. V dalších pak CERD vyhrožuje podáním trestního oznámení a dalších právních kroků. „Dokonce mi přišla týden po první reportáži zpráva na Facebook na můj soukromý profil od neznámého, zřejmě smyšleného, člověka. Psal, že společnost nemá zájem reagovat na klamavou reportáž,“ říká Čeřovská.

A lidé píší

Do redakce televize ale chodí desítky e-mailů, ve kterých lidé detailně popisují své negativní zkušenosti se společností. Jeden z diváků ve svém e-meilu píše: „Několika telefonáty mi vyhrožoval, že jakmile začnu nějaké další kroky vyvíjet směrem do vyšších sfér, CERD se postará jak o mě, tak o celou moji rodinu a zlikvidují nás.“ Tehdy mělo jít o neoprávněné umístění v registru, telefonovat měl údajně Jiří Jehlička, jednatel společnosti.

Nebojím se!

Zastrašování se ale zkušená reportérka nebojí. Naopak se za práva diváků hodlá rvát. „Strach nemám, v tenhle okamžik je to pro mě motivace, protože mám pocit, že potrefená husa se nejvíc ozve a že jsme tedy šlápli do vosího hnízda,“ říká Čeřovská.

jarfa ( 2. listopadu 2014 12:36 )

centralniregistrdluzniku.cz systematicky využívá klamavých praktik. registr obsahuje řadu dlužníků, kteří nikomu nic nedluží a CERD jednoduše vydírá a špiní lidi stejně jako právnícké osoby a dělá to na objednávku a za peníze. Jak je možné, že tato firma pořád existuje a nikdo s tím nedokáže nic udělat? Pan Jehlička už měl být dávno ve vězení a celá firma zrušena! Proč se tomu nevěnuje ČOI, PČR nebo hospodářská kriminálka?! Jak může někdo používat název centrální registr dlužníků nebo protikorupční linka a mást veřejnost - zneužívat důvěry lidí a obohacovat se neprávem na lžích, které zveřejňuje?! Jak dlouho budou ještě úřady, zodpovědné osoby a volené orgány nečině přihlížet?! Reportérka je jen další z novinářů, která na CERD upozornila a opět se nic nestalo a ještě ji vyhrožují. http://www.akciecz.cz/news/centralni-registr-dluzniku-je-podvod-/ http://www.mesec. cz/clanky/centralni-registr-dluzniku-cerd-uverove-registry-zkusenosti/

agent007 ( 10. září 2014 03:01 )

Tak aby to ta mladá dáma ustála. Mám pocit, že to má celé postavené na vlastní fantazii a jediný kdo tady kopek je tato zmalovaná panenka.

kraken666 ( 8. září 2014 00:44 )

Tohle zmalovaný strašidlo z Primy kdyby my zazvonilo u báraku, tak na ní pošlu psy!

abzk ( 8. září 2014 00:23 )

Makeup rozhodně není v pořádku. Makeup nemá dělat z obličeje jednolitou plochu bez výrazu. Manželka taky používá makeup ale s rozumem, nenápadně rozetřenej do ztracena, jenom k zakrytí menších nedokonalostí, ne jako fasádu, a tak na rozdíl od týhle kraslice vypadá pěkně a přirozeně, což chlap na ženě ocení. Přehnaný líčení vadí nejenom mě ale jak tuhle někde psali, tak nadpoloviční většině mužů, dá se říct že je přímo odpuzuje.

pupyx ( 7. září 2014 15:39 )

Makeup je ok. Ale ty si už vyper ty trencle co máš dva měsíce na sobě. Budeš se cítit lépe na těle i na duši.

Zobrazit celou diskusi