Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VÍME PRVNÍ: Šťára u Bakaly! Kvůli předraženým bytům!

Autor: Vladimír Barák - 
5. září 2014
14:34

Zdeněk Bakala (53) versus stát? Tak tento scénář začíná být reálný. Podle zjištění Blesku do uhlobaronem spoluvlastněné firmy RPG Byty na Ostravsku nakráčeli úředníci z finanční správy. Mají podezření, že firma zneužívá dominantního postavení na trhu s byty.


Finanční správa vzala velmi vážně podnět Sdružení nájemníků BytyOKD.cz z konce května. To sdružuje nájemníky bytů, které Bakala levně odkoupil v roce 2004. „Společnost má v kraji zcela výsadní pozici. Může si diktovat, co chce a bohužel tak činí,“ řekl Blesk.cz šéf sdružení Roman Macháček s tím, že firma chce za byty v často dezolátním stavu vysoké nájemné, které navíc neustále zvyšuje.

Už od začátku týdne tak kontroloři ve firmě pracují na takzvané cenové kontrole. „Obecně při cenové kontrole úředníci žádají o předložení relevantních dokladů, které pak posoudí v návaznosti na cenové předpisy,“ uvedla Blesku mluvčí Finanční správy Petra Petlachová. Už zahájení kontroly přitom značí, že ve firmě nemusí být vše v pořádku. Předchází jí totiž předběžné šetření. Často po něm Finanční správa podnět rovnou odmítne, aniž by s kontrolou začala. V případě porušení cenových předpisů kontrolované firmě hrozí pokuta ve výši až 10 milionů korun.

Firma se ale nařčení svých nájemníků brání. Podezření na zneužití dominantního postavení na trhu označuje za absurdní. „Pracovníkům úřadu ale budeme po celou dobu kontroly poskytovat maximální součinnost a jsme přesvědčeni, že výsledek kontroly prokáže, že na naší straně je vše v naprostém pořádku,“ uvedl na zjištění Blesku mluvčí RPG Bytů Petr Handl.

rynger ( 26. září 2014 17:02 )

Divadlo )). nemužou ho sundat mluvil by na ně 📩

deratizator ( 6. září 2014 02:13 )

ty seš tak blbej, že kdyby blbost kvetla, tak je z tebe botanická zahrada

kabuto ( 5. září 2014 21:48 )

A je to opravdu znát,že jste do školy nechodil,protože jinak by jste se takto nevyjadřoval.Ta lůza o které tady tak často a rád mluvíte je užitečnější než vy.I kdyby byla pravda to co jste tady několikrát zmínil, jak úspěšně podnikáte a jak málo té lůze platíte, mám na vás jen jeden dotaz co by jste bez té lůzy co pro vás pracuje dělal.Kde by jste bydlel v čem jezdil kde nakupoval atd.protože toto vše podle vás dělá lůza.V jedné věci si můžete být jistý umřete stejně jako ta lůza kterou tady tak haníte a neštěkne po vás ani pes.

deratizator ( 5. září 2014 20:15 )

No a teď to zkus napsat správně česky. Tak aby to bylo srozumitelné. Ale na to ty nemáš, ty jsi rád, že se rukama najíš. A mozek ti stačí tak na to, že si zvládneš spočítat, kolik tě stojí krabice ovocného vína v Kauflandu.

deratizator ( 5. září 2014 20:05 )

Je, mohl by získat titul "pohádkář měsíce"

Zobrazit celou diskusi