Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Firma Bögl a Krýsl - Padací mosty s. r. o.: První jim spadla už lávka v Olomouci

Autor: dce, čad - 
5. září 2014
14:44

Šestnáct mrtvých. Tolik obětí si vyžádaly tři nehody mostů v Česku a na Slovensku. U všech staveb figurovala firma Bögl & Krýsl. Velké vady byly také zaznamenány na Lochkovském mostě u Prahy, který se do jejich práce také počítá. Ale tím výčet nekončí – v roce 2007 jim spadl vůbec první most!

Lávka pro pěší a cyklisty u obce Neředín na Olomoucku. Pěkná moderní stavba z roku 2007. Akorát, že není vůbec oblíbený. A nejen to – lávka těsně před dokončením spadla. Příčinu zřejmě nikdo neřešil, protože nedošlo ke ztrátám na životech, ani ke zraněním.

Místní na lávku také jenom nadávají: most je absolutně špatně umístěn – zbytečně daleko od obce, špatně se na něj kvůli klenutí najíždí. Cyklista na lávku najede v šílených pravotočivých zatáčkách z běžné silnice, která má most jen o pár metrů dál. Zbytečný hybrid tak nyní používá jen málokdo.

Inženýři firmy Bögl & Krýsl ale zkazili, co mohli, jenže jinde na jejich chyby doplatili lidé svými životy. V srpnu 2008 narazil u Studénky vlak do jejich spadlého mostu. Zemřelo zde osm lidí, další 95 bylo zraněno.

O čtyři roky později spadl ještě nedokončený most u Kuriman na Slovensku. Opět v tom měla prsty tato firma. Zde zahynuli čtyři dělníci. Tragickou bilanci doplnil čtyřmi dalšími oběťmi na životech ve čtvrtek malý most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, který zavalil šest dělníků. Dva z nich se podařilo zachránit živé..


gabreta ( 6. září 2014 04:15 )

Omyl!! Bögl a Krýsl se firma jmenovala vždycky. Přejmenovala se ODS Ostrava na Eurovia!!!!! Takhle vznikají drby a šíří se fámy!!!

abvydavatelstvi ( 5. září 2014 19:05 )

Proč Blesk neukáže ksihty majitelů firmy... a z jakého důvodu mají stále státní zakázky... Měl by být potrestán zároveň s nimi ten, kdo jim tyto státní zakázky dává... Je to banda neschopnych kretenu...!!!

1917 ( 5. září 2014 18:45 )

Tato firma se dříve jmenovala ODS Ostrava. Jak příznačné. Místo aby po havárii ve Studénce jí byla odňata licence, tak se firma přejmenuje a máme tady dalších 8 mrtvých.A další protekční a zmršené stavby. ODS je velice kvalitní značka, která má na účtě státní dluh 1,8 bilionů korun. Jen tak dál Klausovci a kolik bude dalších mrtvých a nikdo nepotrestán?

ninka64 ( 5. září 2014 17:50 )

Kdo z mocných za touto firmou neumětelů stojí????Hrozné že stále dostává státní zakázky .Kolik mrtvých ještě musí být, aby její působení v této zemi skončilo jednou pro vždy.

maruch ( 5. září 2014 15:09 )

A takhle je to u nás ze vším.Oje.bat zakázku, namastit kapsy a potom dělat mrtvého brouka.Já nic já muzikant.A nikdo za nic nemůže. Neskutečnej bo.rdel.

Zobrazit celou diskusi