Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Žoldák, který padl pro Putina, ukradl Hlinkovi jméno: Náš kluk ti rozbije držku, zuřil trenér

Autor: simao - 
4. září 2014
12:59

Již dva Češi padli v řadách proputinovských ozbrojenců na Ukrajině. Jedním z nich je Vojtěch Hlinka ze Žatce. Tento muž se před lety oženil s první manželkou české hokejové legendy Ivana Hlinky (†54). Vojtěch si s Květoslavou přisvojil i slavné jméno a Ivana Hlinku to až do smrti nesmírně štvalo.

Květoslava Hlinková a Ivan Hlinka se rozvedli v roce 1999, za známého trenéra byla provdaná 26 let. Jejich vztah se ocitl v troskách již roky předtím. Závěr jejich manželství rozhodně nebyl růžový. Odcizili se, při rozvodovém stání to paní Květa přičítala Hlinkovu pití i tomu, že si údajně našel jinou. Oporou v těžkých chvílích byl Květoslavě Hlinkové i jistý Vojtěch Štefan.

Mladší přítel Hlinkovy ženy

Vojtěch byl mnohem mladší než ona. Jak paní Hlinková vzpomíná v pamětech "Můj život s Ivanem", slavný kouč nazýval Vojtěcha "Maďarem", který by mohl být spíš kamarádem jejich společného syna Ivánka. "Máš pravdu, věkově odpovídá našemu synovi, přesto je mi teď bližší než kdokoli jiný. Vlastně je vedle mé hodné sousedky jediný člověk, který mi zůstal. Je to dobrý člověk, snaží se mi ze všech sil pomoci. Asi mě miluje," napsala si Květa Hlinková do deníčku o Vojtěchovi Štefanovi, který pod jménem Hlinka padl na Ukrajině při střetech proruských separatistů a ukrajinské armády. 

Video Zprávy: Padlý Čech na Ukrajině je z rodiny Hlinky! A soud grázla v BMW! - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Jak ho Hlinka nesnášel

Stejně tak uvedla paní Hlinková v knize jednu ze vzpomínek na společný večer s Vojtou v době, kdy se rozvod s Hlinkou teprve blížil. "V osm večer přišel Ivan. Byl opilý a hned ve dveřích začal nadávat. Byl u mě na návštěvě Vojta. Já se dočkala oslovení ´krávo´ a ještě navíc ´blbá´, Vojtovi řekl, že až ho náš kluk potká, tak mu rozmlátí držku. Pak Vojtu slovně napadl a já se snažila ho chránit," napsala v březnu 1996 s tím, že pro mladého Ivana byl prý táta prostě bůh.

Vojtěch si však přesto Květoslavu později vzal za manželku. A přejal dokonce její, díky hokeji velmi slavné jméno. "Nejvíc Ivanovi ublížilo, když si jeho žena vzala skladníka a on přijal jeho příjmení. Volali na něj pane Hlinka. To byla pro Ivana psychická rána," vzpomínal v deníku Sport Hlinkův kamarád a někdejší maser hokejové reprezentace Václav Šašek.

istyl ( 4. září 2014 21:25 )

na to jsem se neptal, kde kolik berou...ptal jsem se za kolik sel on strilet na Ukrajinu?

anka ( 4. září 2014 20:38 )

rusove vzdycky meli pravdu tu svoji... a kdo s nimi nesouhlasi, toho buzeruje ruska policie, nebo je nekdo na ulici zmlati....vid

anka ( 4. září 2014 20:36 )

bez hypoteky, protoze jeden zil s maminkou, na kterou se v tezke nemoci vykaslal, a druhy se nastehoval k zensky o baraku....jeden pracoval jako ucitel, ale mel problemy s alkoholem a dluhy, druhy zase s hracimi a automaty a taky s dluhy.....v Afganistu funguje nase profesionalni armada - na vychodni ukrajine bandite....velky rozdil...

anka ( 4. září 2014 20:34 )

neumis argumentovat, tak jenom urazis?? to je uroven...

anka ( 4. září 2014 20:33 )

pochybuji, ze tam sli jen z hlouposti, oba dva meli velke financni problemy, jeden kvuli alkoholu, druhy nepracoval a byl zavisly na automatech...

Zobrazit celou diskusi