Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Za brutální vraždu si posedí: Odvolací soud potvrdil trest 25 let

Autor: dce - 
3. září 2014
19:44

Dvakrát ji podřízl a zasadil třicet dalších bodných ran. Tak svou oběť usmrtil Jiří Funda kvůli 15 000,- Kč. A to jen proto, že byla dívka ve špatnou dobu na špatném místě. Za svůj odporný zločin si posedí 25 let – rozsudek soud potvrdil i po Fundově odvolání.

Pražský vrchní soud ve středu dopoledne potvrdil výjimečný trest 25 let pro vraha Jiřího Fundu. Rodině oběti má vrah navíc zaplatit 1.5 milion korun. Funda svou oběť zabil 6. ledna zvláště brutálním způsobem. A to jenom pro pár tisíc. Pak se navíc pokusil zahladit stopy a z místa činu zbaběle prchl.

Funda znal svou oběť už dva měsíce předtím, než ji zabil. Jedenadvacetiletá dívka totiž začala zpívat v jeho kapele. Funda si na dívku připravil prohnilý plán – pod záminkou, že jí sežene notebook, se vetřel do jejího vyšehradského bytu. Za připravených 15 000,- Kč jí ale počítač nikdy prodat nechtěl. Po hodině okolkování jí svou lež přiznal, po penězích ale toužil dál.

Dívka mu ale půjčku odmítla poskytnout a z bytu ho vykázala. Neopatrně ho ale nedoprovodila až ke dveřím – Funda jí peníze chtěl sebrat z kabelky, když byla dívka v kuchyni. Ta ho ale přistihla a začala na něj křičet. To neměla dělat – Funda popadl kuchyňský nůž a dvakrát jí podřízl. Pak jí pro jistotu ještě pětatřicetkrát bodnul.

Po vraždě se pokusil zahladit svoje stopy, dívce sebral peníze i mobilní telefon a utekl. Za peníze si koupil kytaru a ještě se chlubil na facebooku, že „si udělal radost“. Vraždu nahlásil jeden ze sousedů zavražděné dívky, kterému přišlo podezřelé, že se dívka přestala komunikovat s okolím.

Funda se k činu přiznal, soud to jako polehčující okolnost nebral. Navíc byl muž už čtyřikrát odsouzený za trestnou majetkovou činnost. Funda se oháněl i prapodivnou smyšlenkou o strachu z odplaty: „Když zjistila pokus o krádež, vyhrožovala smrtí mých dětí. Byl jsem z toho úplně rozhozenej. Netušil jsem, že tam bylo šíleně tolik ran,“ řekl podle serveru idnes.cz soudu.

Odvolací soudce mu trest nezkrátil – podle vrchního soudu nebyl uložen nepřiměřeně tvrdý trest. Vražda byla neúměrně brutální, muž má podle psychologů navíc pokřivený systém hodnot a jeho náprava je takřka nemožná.

pizzaoo ( 4. září 2014 10:49 )

A co bude za těch 25 let, to jako tuhle ku.rvu pustíte zpět mezi lidi? Takováhle zrůda se přece už do společnosti nesmí nikdy v životě dostat, to není člověk a nedá se to napravit ani kdyby v tom vězení byl 500 let. Navíc pochybuju, že si odsedí celý trest. Tady by trest smrti byl jedinou možnou variantou, vždyť na toho hnusa se nedá ani podívat po tom co udělal, to mají ti soudci fakt to svědomí ho ještě někdy pustit na svobodu?

kdoasi ( 4. září 2014 09:37 )

Čekám,kdy sem naběhne ta jeho blbka,aby ho do krve obhajovala a pěla ódy, jakej je to charakter a skvělej táta

turan ( 4. září 2014 08:02 )

Už podrezávajú aj kresťania?

kdoasi ( 4. září 2014 07:43 )

Spíš se někdo postaral,aby byl do konce života uklizenej... Za ty mrtvý grázly by asi v jiným případě tolik nedostal.

kdoasi ( 4. září 2014 07:40 )

Zobrazit celou diskusi