Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bylo to tam děsivé, riskantní, svěřil se zavražděný novinář

Autor: dce - 
3. září 2014
17:04

Steven Sotloff, americký novinář veřejně popravený v úterý islámskými teroristy, byl vnukem dvou přeživších z nacistických koncentračních táborů. Ani životní příběh jeho rodiny mu ale nezabránil vrhnout se do nebezpečí Blízkého východu. Do islámského světa se doslova zamiloval.

Sotloffa by nic nepřesvědčilo o tom, aby zapomněl na svůj sen stát se investigativním novinářem na Blízkém východě. „Steven říkal, že je to tam děsivé. Riskantní. Rozhodně to tam nebylo bezpečné. Věděl to, a přesto se tam vracel,“ prohlásil jeden z jeho přátel.

Sotloff pocházel z rodiny, která si prošla peklem – jeho prarodiče přežili koncentrační tábor. Sám Steven vyrůstal na Floridě, vystudoval univerzitu a hned se po hlavě vrhnul do víru žurnalistiky. Jenom rok však vydržel v místních novinách. V roce 2005 opustil Spojené státy a zamířil na východ. Své reportáže posílal Egypta, Sýrie, Libye, Turecka i z Bahrajnu.

Poslední zprávu odeslal 3. srpna loňského roku na twitteru podle všeho z Benghází v Libyi. Ze zajetí mu však nepomohla ani arabština, kterou plynně ovládal, ani zoufalá matka, která minulý týden teroristům zaslala video s prosbou o propuštění jejího syna.


wandzi ( 3. září 2014 17:40 )

Pro tento samozvaný Islámský stát není na této planetě místo! Pro otrlé http://cassad.net/tv/videos/616/

pravlast ( 3. září 2014 17:22 )

 Snad konečně někdo otevře oči a pochopí-miluj svého vraha,zemřeš ještě horším způsobem,jsi navždy nepřítel a nemáš místo na světě.Nejhorší zločin-nejsi islamista.

Zobrazit celou diskusi