Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výhružky se naplnily! Teroristé popravili i druhého novináře

Autor: dce - 
2. září 2014
20:01

Teroristická skupina ISIS vypustila na internet další video s popravou. Tentokrát má být obětí americký novinář Steven Sotloff, jehož smrtí vyhrožoval už terorista ve videu s popravou žurnalisty Jamese Foleyho. Americké úřady pravost videa i identitu muže potvrdili.

Dva týdny po zveřejnění brutální vraždy Američana Jamese Foleyho se objevilo i video se stětím jeho kolegy Stevena Sotloffa. Ten pracoval pro časopisy Time a Foreign Policy. Od jeho únosu v srpnu 2013 se poprvé objevil právě ve videu s popravou Foleyho.

Video Další zavražděný Američan! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Terorista, který se na videu objevil, vyhrožoval jeho smrtí v případě, že Američané nepřestanou bombardovat Irák. Scénář popravy je velmi podobný jako v prvním případě – Sotloff klečí v poušti v oranžovém overalu podobném jako nosí američtí vězni z Guantanáma. Po té mu jeho vrah usekne hlavu a opět vyhrožuje smrtí dalšího zajatce – tentokrát je jím Brit David Haines.

Prosbu Sotloffovy matky z minulého čtvrtka teroristé tedy nevyslyšeli. Bílý Dům  už potvrdil pravost videa i identitu popraveného muže.

marlen52 ( 3. září 2014 16:46 )

tak na tohle nemám slov

anka ( 3. září 2014 15:50 )

sores ( 3. září 2014 15:29 )

Zlo plodí zase jen zlo! Čechům přeci také rusáci ve Varech nevadí, zrovna tak se smíří s muslimama. Čechům totiž nevadí absolutně vůbec NIC! Trošičku si ponadávají a pak je to přejde, není jim geneticky dáno mít svůj názor a hrdost.

petrkramnypresident ( 3. září 2014 14:26 )

Ono to jde velice jednoduše, jen to nikdo nedělá, protože ČR musí pouze kopírovat ostatní, tj. až by se to provedlo v USA nebo západní Evropě, tak by ČR najednou po vzoru Západu to udělala taky. Ale sami ťulpasové neudělají nic.

tawon ( 3. září 2014 12:30 )

Přes 3 tis Arabů v Teplicích, pochybuju že se tam všichni léčí.

Zobrazit celou diskusi