Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sestra Věra M.: Lidem dávala koňské dávky léků na spaní, aby ji nerušili na noční službě

Autor: šim - 
2. září 2014
13:14

Sestře Věře M., která má údajně na svědomí smrt těžce nemocné pacientky, v nemocnici nevěřili. Ani lékař Petr Vondráček, který nepřirozenou smrt pacientky v rumburské nemocnici odhalil. V minulosti už s ní byly problémy. Prý už pochybila: dávala pacientům na noc nadměrné dávky léků na spaní, aby od nich měla během noční služby klid.

Dosud se nevědělo, v čem sestra Věra M. před časem chybovala a na koho a za co pak podala trestní oznámení za pomluvu, které později stáhla. Týdeník Respekt nyní odhalil, že to bylo kvůli tomu, že nemocným lidem dávala večer schválně větší dávky hypnotik.

„Sestry mají na tom oddělení dost těžkou práci. Chodí tam staří lidé většinou se špatnou prognózou, ve dne spí a v noci bdí, jsou zmatení,“ popsal chod oddělení Respektu Petr Vondráček, který případ pochybného úmrtí pacientky odhalil a nahlásil.

Věra M. prý pacientům dávala víc prášků na spaní, aby je utlumila a její noční služby tak byly klidnější. Když se na to přišlo, sestra hrozila kolegyni, která na to upozornila, trestním oznámením za pomluvu. To však pak neuskutečnila. Její nadřízený jí prý domluvil a ostatní sestry na ni měly dávat pozor, aby se to neopakovalo. Šéf nemocnice Darek Šváb prý o tomto pochybení sestry vůbec nevěděl. „Nic se ke mně nedoneslo. Objevuje se to až nyní zpětně,“ řekl Šváb Respektu.

Vondráček nyní také popsal, jak se sestra Věra M. chovala, když u těžce nemocné pacientky, jíž měla podat draslík rovnou do žíly místo do infuze, došlo k náhlé zástavě srdce. Když se prý lékař pokoušel ženě masáží srdce zachránit život, jen prý nečinně stála u postele a nedělala vůbec nic.

„Byla to pro mě lidsky krajně obtížná situace. Tu sestru znám už léta, s jejím bratem jsem chodil na gymnázium, dnes dělá také jako já lékaře,“ řekl Respektu Vondráček.

Zdravotní sestře Věře M., kterou soud poslal do vazby, hrozí při prokázání viny až 18 let vězení.

abcd.adbc ( 2. září 2014 20:12 )

Pověřím příbuzné, rádi se mě zbaví

abcd.adbc ( 2. září 2014 20:11 )

Vyhnij ty flundro z vegety

abcd.adbc ( 2. září 2014 20:10 )

mluvím jako vražedkyně

abcd.adcb ( 2. září 2014 18:58 )

Pravda, jedna volovina stačí.

abcd.adcb ( 2. září 2014 18:56 )

Já se cítím skvěle, ale ty až budeš chcípat v bolestech a beznaději na uzdravení se, tak si vzpomeň na má slova.

Zobrazit celou diskusi