Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sestra Věra M.: Řekli nám, že bude žít, a pak ji zabila, tvrdí syn mrtvé pacientky

Autor: senf - 
2. září 2014
05:02

Nečekaný zvrat v případu sestry Věry M. udělala zpověď syna pacientky, která zřejmě zemřela po podání draslíku v rumburské nemocnici. Antonín Kadlec přiznal, že matka byla vážně nemocná, ale lékaři jí přesto dávali šanci na uzdravení. A rakovinu prý také neměla...

Syn mrtvé pacientky, která zemřela po smrtelné dávce draslíku do žíly, přišel se šokujícím sdělením: „Lékaři nám dávali naději, že bude žít. V žádném případě proto má maminka neuvažovala o dobrovolném odchodu.“ Syn Antonín Kadlec toto prohlásil ve včerejším díle Reportéři ČT.

Zesnulá pacientka Jana Kadlecová byla ve vážném zdravotním stavu, měla nemocná játra a jejím tělem kolovaly záněty. Přesto však chtěla být doma, až když se její stav prudce zhoršil, byla odvezena do nemocnice. Ještě před převozem se však žena svěřila, že v žádném případě nechce do rumburské nemocnice, že v ni nemá důvěru.

Bohužel pro ni se tato její předtucha vyplnila, po třech týdnech hospitalizace umírá. Ještě před smrtí však byla žena při plném vědomí a s rodinou komunikovala, jak potvrdil její syn. „Byla ráda, že jsou její játra schopna regenerace,“ vzpomíná syn mrtvé pacientky, který i řekl, že by si po takové zprávě určitě nikdy nepřála odejít předčasně.

Věra M. (50) měla zabít v Lužnické nemocnici v Rumburku pacientku draslíkem. Podle všeho chtěla sestra pouze vysvobodit ženu z jejího trápení a vyslyšela její prosby. Nyní však tvrdí, že si svůj čin nedokáže vysvětlit.

Věra M. se tak zřejmě dopustila eutanazie. Osudný den totiž pacientce nepíchla draslík do infuze, jak měla udělat. Ale smrtelnou injekci vpravila ženě přímo do žíly, což ji zabilo. V České republice je tento čin brán jako vražda a podle všeho je možné, že toto její jednání nebylo prvním.

Jedna rodina pacientky, která zemřela v rumburské nemocnici, už tak požádala o prošetření záhadné smrti své příbuzné. Další vyšetřování mají po těchto událostech následovat. Policie nyní prošetřuje 11 podezřelých úmrtí v místní nemocnici. Sestře při prokázání viny teď hrozí až osmnáctiletý trest vězení.

wimr ( 2. září 2014 18:06 )

to by mi Libuška nikdy neudělala, ty nemehlo debilní

prdyvrdy ( 2. září 2014 12:53 )

jo konečně někdo myslí

abcd.adcb ( 2. září 2014 12:17 )

Můžeš jít do zádele za ním.

abcd.adcb ( 2. září 2014 12:17 )

Uklidni se tečkovanej kašpare z Klonátova.

abcd.adcb ( 2. září 2014 12:16 )

Co to je symkarta?

Zobrazit celou diskusi