Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Napálila mě překupnice psů! Charlie je čivava jen napůl, říká majitelka

Autor: Saša Vetkovská - 
2. září 2014
07:05

Překupnice se štěňaty ze Zličína Eva Slováčková vytahuje hafany jako kouzelník z klobouku, a hned je za tučný obnos »střílí«. Nevadí, že jsou občas trochu »mixlí« a stoprocentní čivava je pak zevnějškem chovatelskou záhadou.

Divit se nestačí ani Pavla Velová (23) z Tábora, která si od Slováčkové koupila na konci července pejska Charlieho. Zaujal ji inzerát na internetovém »bazoši« na čivavu. Překupnice ji přijala u sebe doma. Přesto Charlieho rodiče neviděla, i když o to stála. „Říkala, že ho má od babičky, a proto nemá rodiče u sebe. Pejsek nebyl stejný jako na inzerátu, byl ale roztomilý. Jakmile jsem ho držela v ruce, zamilovala jsem si ho,“ objasňuje Pavla, proč přišla o ostražitost.

Rozčarování na sebe nenechalo dlouho čekat. „Hned, jak jsem přijela domů, tak mi všichni říkali, že to čivava není. Při střihání drápků mě paní navíc upozornila na podkus, který má,“ dodává smutně Pavla, která za štěně, jehož tělíčko jeví kromě čivavy i jisté známky možná jezevčíka, tři tisíce korun. „Miluju ho, ale mrzí mě, že ta paní zneužila mou důvěru,“ říká Pavla. I jí Eva Slováčková dala telefonní číslo a e-mail, aby kdykoliv volala a poslala fotečky, jak se pejsek má, že to udělá babičce radost. „Snažila jsem se na ni dovolat. Telefon je vypnutý, na e-maily nereagují,“ popisuje Pavla zkušenost, kterou učinili i další klienti zličínské překupnice.

Video Konfrontovali jsme překupnici se štěnaty! Co se dělo? - Jan Jakubec, Saša Vetkovská
Video se připravuje ...

Chcete se dozvědět, jak se nestát obětí překupníků, zjistit víc o zdraví a schopnostech svého mazlíčka a také se pobavit? Přijďte na Den pro štěně 19. září od 16.30 hodin do Stromovky ke Psí louce.

prasulka ( 27. září 2014 00:18 )

prasulka ( 27. září 2014 00:17 )

Pes na obrázku v žádném případě čivava není!!!Čivavu mám a již druhou,ale toto rozhodně čivava není,je to mix.

kokokokodak ( 2. září 2014 11:00 )

Tohle je již hon na čarodějnice.Nejdříve má překupnice prodávat psy na parkovišti,pak je prodává doma.Ten pes na fotce je čivava.Sice poměrně ošklivá čivava,ale je to čivava.Proto asi pes stál jenom 3 tisíce.

valdom_hayzle ( 2. září 2014 09:43 )

Já kupuji psy zásadně bez papírů, a jsem spokojený. Mně stačí když je pořádně stažený a tak 2-3 dny naložený. Jiné blbosti neřeším

elssa... ( 2. září 2014 08:47 )

dáma chtěla ušetřit tak koupila za tři tisíce ořecha, solidní čivava je za pět nebo šest tisíc, a o ceně se prostě nesmlouvá, a po právnické stránce každý pes bez pp, je kříženec, takže s tím se nedá nic dělat, všem co kupují desetidekové psíky, a myslí si že budou mít kilo, nebo čivavu za tři tisíce to patří, na výběru psa se ušetřit nedá, a jakási záruka je koupě psa s průkazem původu, od toho ten doklad je, takže nemusíte nikam chodit a kupte si psa s rodokmenem, tot vše, jinak si nestěžujte, můžete si za to sami, a pokud má baba ze Zličína živnost na nákup a prodej psů, tak nevím co se zde řeší, je to normální legální obchod, nikdo vás nenutí ty psi od ní kupovat lidská blbost je neskutečná

Zobrazit celou diskusi