Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina Karešových prokletá rakovinou: Verunka (5) má nový nádor v mozku!

Autor: Etienne Bláha - 
2. září 2014
05:06

Když Adámkovi a Verunce (oba 5) Karešových svitla naděje, hned je nemoc zase srazila! Fanconiho anémie, kvůli níž dětem vznikají v těle neustále nádory, si vybrala svoji daň, a Verunka znovu bojuje o život!

Holčička po chemoterapii byla doma, když před devíti dny náhle zkolabovala. „Zjistilo se, že má vysoký tlak v hlavě. Musela hned na operační sál,“ popsala zoufalá maminka Jana (39). To nejhorší ale mělo teprve přijít…

Lékaři Verunce v hlavě našli nový nádor! „Verunce vyrostl v zadní jámě lební nádor, který zablokoval cesty na odtékání mozkomíšního moku, proto ten tlak v hlavě,“ pokračovala maminka Jana. Největší komplikací je velikost nádoru. „Lékaři ho proto nechtějí operovat. Prý by po zákroku už měla jen život ležícího pacienta,“ dodala se slzami v očích maminka.

Je po naději?

Přitom dětem svitla před několika týdny naděje. V Americe s maminkou zjišťovaly možnosti léčby nemoci, kterou v Česku léčit neumíme. V takovém stavu se ale Verunka na žádnou léčbu určitě nedostane…

Maminka Jana a tatínek Martin (42) dětem předali každý svou vadnou část genu BRCA2. Tím vznikla u dětí Fanconiho anémie a těla dvojčat nejsou schopná omezovat růst nádorových buněk a jsou semeništěm rakoviny. Na nemoc už roku 2003 zemřel Karešovým syn Ondrášek (†3).

Video Rodina prokletá rakovinou: S jakou se vrátili z Ameriky? - Tomáš Polák, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Chcete pomoct Karešovým?

Na pomoc rodině vznikly dva účty. Přispět lze na oba:

1. Peníze na léčbu:

Sdružení řidičů CZ, os.: 2500557795/2010

2. Peníze na vedlejší výdaje léčby:

Nadace Štastná hvězda: 2900559642/2010 v.s. 1205

Také lze zakoupit náramky v ceně 50 Kč + poštovné. Objednávky a informace:

e-mail: info@stastna-hvezda.cz

internet: www.stastna-hvezda.cz