Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tragédie ve Španělsku: Na pláži zemřela za záhadných okolností česká turistka, druhá bojuje o život

K úmrtí české turistky došlo na pláži v letovisku Lloret de Mar
K úmrtí české turistky došlo na pláži v letovisku Lloret de Mar  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
1. září 2014
10:38

Užívaly si slunečný pobyt u moře, ten ale skončil tragédií. Dvě starší české turistky (70 a †76) se šly během dovolené ve Španělsku koupat, ve vodě se ale dostaly do problémů. První z nich bohužel zemřela přímo na pláži, druhá bojuje v nemocnici o život.

Na pláži ve španělském letovisku Lloret de Mar zemřela v neděli odpoledne 76letá česká turistka. Další, o šest let mladší, Češka je ve vážném stavu v místní nemocnici.

Okolnosti tragédie ale zůstávají záhadou, protože moře bylo v den tragédie zcela klidné. Obě ženy patřily podle španělských médií do stejné skupiny českých turistů. Koupat se šly zřejmě spolu, není však jasné, co se ve vodě poté stalo.

Jedna z turistek se ještě sama dokázala dostat na pláž, okamžitě k ní byli přivoláni záchranáři, nedokázali jí už ale pomoci. Zanedlouho zemřela. Jiní záchranáři mezitím z vody vytáhli její kamarádku. Ta byla ve vážném zdravotním stavu transportována vrtulníkem do místní nemocnice.

Na dalších místech katalánského pobřeží o víkendu kromě zmíněné Češky zemřeli další dva lidé - v letovisku Cambrils 48letá žena a v letovisku Salou 74letý muž. Za celé léto na katalánském pobřeží zemřelo již 18 lidí, dodal server cadenaser.com.

steelheart ( 3. září 2014 23:16 )

z.m.r.d.berlusconi!

steelheart ( 3. září 2014 23:15 )

to je síla! tam by zůstal i ***Berlusconi! tu pláž by měli asi zavřít!!

marlen52 ( 1. září 2014 19:44 )

no v tomhle věku se to může stát.

ixtlil ( 1. září 2014 19:35 )

Asi vím,co se stalo.Ještě v r.1992 byl sklon vstupu do vody cc 30°(1ku2), pak přišla prudká bouře a hnala 4 m vlny na břeh a druhý den, proti hotelu Athéna,to je blíž je castel Lloret, byl plůtek půjčovny lehátek a dalších věcí(má 1.2 m jako v zahr.kolonii) celý pod pískem,takže moře odbagrovalo ten svah a písek vyházelo na břeh až 4m vlny a pláž se zvýšila místuy o 1.2m. A další rok to podobné a sklon vstupu se podstatně zhoršil, je až 45°°(1ku1) a sám když jsem se potřeboval dostat z vody,tak přímo jsem byl 1 m od břehové čáry a nebylo možno se dostat na břeh,stoupnul jsem a vlny ubagrovaly ten písek pod chodidlem a pořád znova,takže jsem musil přilehnout břichem celou plochu na svah a rukama se skoro jako ještěr vydrápat po břiše na pláž. A kdo nemá sílu a není fyzicky zdatný, tak se tam utluče a to se mohlo stát těm důchodkyním.Taky si pamatuji,že tam spali na pláži opilí Italové, přes den cca v 17h vstali, začli popíjet a šli ulicí,začali tleskat a chytli se za ramena a pokřikovali Vivat Duce. To vydrželi tak do 4 ráno a usnuli třeba na břehové čáře nebo u těch loděk, co byly cca 20 m od břehu, jenže ráno přišly vlny a odtáhly ty opilce na moře a záchranáři je tahaly bezvládné z vody.A ten vosní svah aliasvstup do voy je stále od té doby tak mizerný.Kvůli vlnobití nejde dost dobře opravit, ikdyby vzali těžkou techniku, tak to je jako míchat těsto po vodou, co by stihli nasypat, moře rozhází po dně a příště rozplaví případně vyhází zpět na bčeh. To by musili jedině udělat pilotovou stěnu a svah oprait a to by bylo strašně nákladné. Tak asi tak.

covampotom ( 1. září 2014 19:03 )

Zatímco ty si ho honíš doma na hajzlíku, aby tě máma neviděla...

Zobrazit celou diskusi