Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Slibná předpověď: Září bude teplé, ale příští týden zmokneme!

Předpověď počasí na září nevypadá věru zle.
 (Autor: Blesk/profimedia.cz)
Autor: shp - 
30. srpna 2014
15:50

Takováhle předpověď není vůbec špatná! Září bude teplotně spíše nadprůměrné, maxima se budou pohybovat okolo 23 stupňů Celsia. Začátek příštího týdne bude ale chladný. První týden školního roku by měl být také nejdeštivější za celé září. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Dlouhodobá průměrná teplota v období od 1. do 28. září je v Česku 13,3 stupně Celsia. Letos by toto číslo mělo být vyšší. Teploty se nad dlouhodobý průměr dostanou v polovině příštího týdne.

„Jako celek bude první týden teplotně nadprůměrný. Další dva týdny budou teplotně nadprůměrné až průměrné. Poslední týden období by měl být nejchladnější, ale vzhledem k dlouhodobému průměru teplotně průměrný,“ uvedli meteorologové. Srážkový úhrn by neměl být vyšší než dlouhodobý zářijový průměr, který je 53 milimetrů.

V příštím týdnu ale srážky nebudou výjimkou. „V prvním týdnu v jeho první polovině je předpoklad nejvyšších úhrnů atmosférických srážek období, zejména na Moravě a ve Slezsku,“ sdělil ČHMÚ. V dalších zářijových týdnech deště ubude.

naidka ( 30. srpna 2014 22:02 )

jestli se chceš na diskuzi dostat a PŘISPJET, vyhledej článek v rubrice "Události" a rozklikni kolonku "Komentáře" pod fotkou a seš tam.

naidka ( 30. srpna 2014 21:50 )

ale duhový pochod Pride prošel už před 14 dny.

vosavopruz ( 30. srpna 2014 21:44 )

V Praze bude nejteplejc

Zobrazit celou diskusi