Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lennonův vrah: Vraždou jsem se chtěl proslavit! Nemohl jsem odolat

Autor: dce - 
29. srpna 2014
11:50

Mark Chapman se při svém posledním slyšení k žádosti o propuštění rozpovídal o vraždě, kterou spáchal 8. prosince 1980. Johna Lennona zabil po dlouhém plánování – své přípravy do detailů sdělil při rozhovoru porotě, která měla rozhodnout o jeho propuštění.

I o 35 let později se Chapman svým činem stále chvástá. Možná právě proto ho soud na kauci nepropustil. Lennonův vrah o svobodu žádal už osmkrát. „Nemohl jsem odolat slávě, která by s tím byla spojena,“ prohlásil Chapman. Ukázalo se, že ani 59 letech si neuvědomuje závažnost svého činu. Předpokládá se, že o propuštění opět zažádá za dva roky.

„Kolikrát jste přijel do New Yorku – věc jako je tahle přece vyžaduje nějaké přípravy? Pronásledoval jste Lennona?“ tak zněla jedna z otázek, na kterou se Chapmana ptali při slyšení. „Šílené přípravy a neskutečné sledování. Všechno bylo pořádně promyšleno. Přijel jsem tam asi tři měsícem předem, abych zjistil, jestli je (Lennon) v budově Dakota. A ujistil jsem se, že je,“ odpověděl s klidem Chapman.

„Nesnažím se hledat výmluvy. Byl jsem tam, udělal jsem to, mohl jsem tomu zabránit, ale nechtěl jsem. Nemohl jsem odolat slávě, která by s tím byla spojena. Moje sebevědomí bylo v háji, tápal jsem, jak to jednoduše změnit. Byl to špatný způsob, ale byl to způsob, který jsem si vybral. A bylo to hrozné,“ přiznal se Lennonův vrah.

Jeden z porotců se ho zeptal, zda ho manželka nepodezřívala, když do New Yorku odjel znovu. Champan své ženě zalhal – prohlásil, že jede psát dětskou knihu. A ona mu věřila. „Kdyby tušila pravdu, zastavila by mě, nebo by někoho zavolala. Byl jsem přesvědčivý. Nebyl to, však víte, naivní čin. Byl to vážný, dobře promyšlený zločin. O tom není pochyb.“

pizzaoo ( 29. srpna 2014 12:38 )

Tady ten magor se nesmí nikdy dostat na svobodu za to co udělal. Připravil Lennona o život a všechny jeho fanoušky o minimálně ještě polovinu další kariéry během které mohl Lennon tvořit další a další písně a alba a pořádat báječné koncerty. A sám sobě skur.vil život tím že bude až do smrti sedět v base, navíc ho celý svět nenávidí a přeje mu smrt. Tomu se nedá říkat sláva. Navíc jsem přesvědčen o tom, že pokud by propuštěn byl, tak by mu ten jeho chorý mozek rozkázal, aby zaútočil na další známou osobnost a tragédie by se opakovala. Tento ksindl měl být popraven ihned po Lennonově vraždě a vůbec nechápu proč se tak nestalo, obzvlášť v Americe, kde je trest smrti v případech prokázané plánované vraždy naprosto běžný.

sars ( 29. srpna 2014 12:09 )

 Proslavil ses Chapmane, dozivotne.

Zobrazit celou diskusi