Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Milost pro sestru Věru M.! Lidé schvalující eutanazii podepisují petici

Autor: shp - 
28. srpna 2014
20:20

Podle policie rakovinou trpící seniorku Janu K. (†72) zavraždila, podle lidí z celého Česka šlo o eutanazii, dobrovolné ukončení bolestí i života. Na podporu Věry M. (50) vznikla internetová petice, ve které občané žádají pro obviněnou milost.

Věra M. pacientce vpíchla draslík namísto infuze přímo do žíly a tím ji usmrtila. Žena byla smrtelně nemocná, někteří lidé si tak nemyslí, že by ji zabila, ale naopak jí pomohla z utrpení. Proto vznikla petice, kterou aktuálně podepsalo již přes 60 lidí.

Petice byla zveřejněna na webu e-petice.cz. „My, níže podepsaní, žádáme, aby prezident České republiky udělil milost obviněné zdravotní sestře z Rumburku, neboť jsme přesvědčeni, že její počínání bylo vedeno čistě humánními pohnutky směřujícími ke zmírnění utrpení těžce nemocných lidí a nebylo nikterak motivováno získáním vlastního prospěchu ani snahou ublížit nebo někoho jinak poškodit,“ stojí v textu internetové petice.

Zajímavé je, že většina lidí, kteří petici podepsali, není z Rumburku ani Šluknovska. Lidé uvedli jako místo bydliště Prahu, Příbram či Trutnov. Jakou má ale petice šanci na úspěch, je nejisté. Podpisů je v ní zatím málo a prezident Miloš Zeman před časem prohlásil, že s milostmi bude šetřit.

lobotom ( 31. srpna 2014 21:40 )

tak to by se musely zavřít naprosto všechny nemocnice, protože se eutanasie v tichosti provádí všude, a je to dobře, bohužel tady do toho začal nějaký debilní pseudohumanista rejpat...

lobotom ( 31. srpna 2014 21:33 )

pokud by to bylo legalizované, tak by bylo přesně dáno, kdo všechno o tom bude moci nebo muset rozhodovat

lobotom ( 31. srpna 2014 21:29 )

no hlavně že pod přísahou "děkovali a odcházeli" s výhrůžkou našeho exitu... tady si každý bere do huby jen to co se mu hodí a ostatní je jen cárem papíru

podlesni ( 29. srpna 2014 16:19 )

Zajímavé je, že většina lidí, kteří petici podepsali, není z Rumburku ani Šluknovska. HMMM, sama ta nemocnice vypadá jako že tam nemají ani telefonní spojení.... Sama mám rakovinu prsu s metastázemi do skeletu a jater, nevím, jsk se to bude vyvíjet, ale nerada bych se zbytečně dlouho trápila na hadičkách, pod sedativy, že bych ani nevěděla kde jsem.... To je velmi nedůstojné...

anna1234 ( 29. srpna 2014 11:55 )

.. taky nechápu, proč těžce nemocné, kterým nepomáhá už ani morfium a ví se, že se blíží jejich konec, nedají do umělého spánku, aby se netrápil.

Zobrazit celou diskusi