Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nový posudek o nehodě Rezešové: Mohla jí zabránit?

Autor: shp - 
28. srpna 2014
19:00

Čtyři mrtví, které zabily plameny a slovenská zbohatlice odsouzená na šest let vězení. Tak skončila nehoda opilé Evy Varholíkové-Rezešové na maďarské dálnici v srpnu 2012. Protože se prominentka proti rozsudku odvolala, čeká ji už 8. září soud druhého stupně, který případ znovu projedná. Rezešové ale může přitížit nový znalecký posudek...

Soudkyně Szarolta Stubeczky si nechala vypracovat nový znalecký posudek a tragické nehodě, kterou opilá dcera slovenského magnáta způsobila. Ten vypracoval znalec Gergely Császár a již ho soudu v maďarském Gödöllő předložil, informoval Nový Čas.

Podle znaleckého posudku mohla bohatá dědička impéria Rezešových celé tragédii na dálnici M3 zabránit. Császár napsal, že by stačilo, aby prominentka jela maximální rychlostí 130 km/h. V takovém případě by stačila srážce zabránit brzděním.

Verze Rezešové, že jí fiat se čtyřmi lidmi uvnitř vjel do jízdního pruhu, která by zmírňovala podíl její viny, je nyní nejdůležitější otázkou celého soudního sporu. Nový znalec přišel na to, že fiat nebyl na vozovce v takovém úhlu, aby bylo jednoznačné, že ke srážce došlo právě při změně jízdních pruhů.

Zbohatlice by byla nevinná v případě, že by fiat změnil pruh tak rychle, aby nestihla zabrzdit. Technicky se to však nedá popřít, ale ani dokázat, píše se v posudku. Deník Blikk informoval o tom, že je velmi nepravděpodobné, aby fiat změnil pruh tak rychle, aby Rezešová srážce nezabránila.

elssa... ( 28. srpna 2014 23:16 )

ožralá zabije čtyři lidi, šest let se jí zdá moc, jo? zavřela bych ji tak na patnáct, a odseděla by to celý,

elssa... ( 28. srpna 2014 23:14 )

přesně tak,

mirkazam ( 28. srpna 2014 20:35 )

Je vidět, že prachy začínají zabírat. Kolik posudků bude potřeba, aby byla prohlášená za nevinnou.Stejný scénář u všech zbohatlíků.

bandour ( 28. srpna 2014 20:19 )

plný souhlas

majojo ( 28. srpna 2014 19:15 )

Jo, kdyby jela maximálně 130km/hod a nebyla sežraná na šrot. V tomhle stavu by nezabránila ničemu, kdyby na tříkolce rajtovala.

Zobrazit celou diskusi