Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sedmiletou dívku pohřbili příbuzní zaživa: Zázrakem přežila!

Autor: shp, ČTK - 
28. srpna 2014
08:22

Neskutečnou krutost zažila teprve sedmiletá Tanu ze severoindického státu Uttarpradéš. Její příbuzní, teta a strýc, se jí chtěli zbavit, a tak se Tanu rozhodli uškrtit. Dílo zkázy nedokonali, ale dívku pohřbili zaživa. Místní vesničan Alok Kumar však slyšel tlumený pláč a holčičku naštěstí z mělkého hrobu vyhrabal.

Příbuzní se dívku nejprve pokusili uškrtit, pak ji zakopali do mělkého hrobu na poli v severoindickém státě Uttarpradéš.

Policie pátrá po dívčině matce, strýci a tetě, kteří po činu uprchli. Podle dosavadního zjištění strýc s tetou dívce slíbili, že ji vezmou na trh, ale pak ji přiškrtili a zakopali. Když dívka přišla k vědomí, snažila se odhrabat hlínu. Při tom ji uslyšel vesničan, který zavolal policii.

„Tanu nám řekla, že ji před pár dny vzal s sebou pár, který se ji pokusil uškrtit. Později ji pohřbili na poli. Nicméně je teď nedokáže poznat,“ prohlásil šéf policie Raješ Krišna Mail Today.

Případy zabitých malých holčiček i starších dívek nejsou v Indii nijak neznámé. Ženy jsou často společensky diskriminovány a dívky jsou především v chudších oblastech považovány za finanční zátěž.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rucnikvolamydlo ( 28. srpna 2014 12:11 )

To mají Indové kliku, že ta nejnižší kasta odešla a rozlezla se po celém světě

b_anka ( 28. srpna 2014 10:39 )

Jenže tohle je ta nejnižší kasta a ta k tomu nemá přístup. I když jsou kasty již 64 let zakázané, v Indii se to prostě drží. Spodina zůstane spodinou.

jsemtady ( 28. srpna 2014 09:32 )

Ani se nedivím, cikáni mají přeci jinou kulturu. Ti chytřejší z Indie emigrovali do Evropy pro sociální dávky a ten zdegenerovanej zbytek cikánů tam zůstal.

cityjail ( 28. srpna 2014 08:36 )

Děsí mne,že země kterou obývají takováhle primitivní prasata,která jsou schopná takových zrůdností - má miliardu obyvatel a jaderné zbraně.

Zobrazit celou diskusi