Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Řádí plynová mafie: Zloději kradou plyn i elektřinu nejvíc na Ústecku

Plynaři si posvítí na černé odběry, které se rozmáhají (ilustrační foto)
Plynaři si posvítí na černé odběry, které se rozmáhají (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
27. srpna 2014
13:51

Na ilegální odběry plynu a eletřiny se chystají posvítit si kontroloři RWE. Případy se množí, nejvíce na Ústecku, kde řádí plynová mafie! Opakuje se tak situace, kdy po zlodějích energie šel ČEZ. Ten si však před několika lety zřídil dokonce specializované komando.

"Zjistili jsme, dá se říci, otřesná čísla. A to je nárůst černých odběrů zemního plynu na 4,5 tisíce. To je dvě stě procentní meziroční nárůst. A to už je pro nás skutečně dramatická situace," upozornil Český rozhlas Radiožurnál Martin Chalupecký, mluvčí koncernu RWE. Šedesát procent případů přitom pochází z Ústeckého kraje.

"V poslední době ústečtí policisté evidují zvýšený nárůst krádeží elektřiny a plynu," potvrdila Radiožurnálu mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Půjde opět po provilnicích komando, jako tomu bylo v minulosti, když černé odběry prošetřoval ČEZ? Situace přitom byla značně vyhrocená, v roce 2010 při zátazích tehdejšího oddělení netechnických ztrát spáchal jeden z neplatičů v Poděbradech dokonce sebevraždu - muž si prostřelil hlavu. Odčerpal nelegálně elektřinu zhruba za půl milionu.

Příslušníci této specializované "jednotky" se pro jistotu zaškolovali i ve střelbě z pistole, protože se dostávali do nebezpečných situací. Praktikami ČEZu se však zabýval také ÚOOZ a skupina byla později zrušena.

lobotom ( 4. září 2014 21:32 )

Určitě mafie? Tohle spíš dělají nezávisle jednotlivci, kterých je ale obrovský počet. Pokud řádí nějaká mafie, tak ta vietnamská co ve velkém krade elektřinu pro své velkopěstírny marihuany.

doodledoctor ( 27. srpna 2014 21:39 )

No, něco by se s tím opravdu dělat mělo. Jinak se objeví nový šílený Adolf a rozpoutá další světovou válku.

handgood ( 27. srpna 2014 21:36 )

Já bych měl ještě lepší návrh. Proč o nich nerozhodne samotná OSN? Když mohla zřídit stát pro Židy, tak proč ne pro cikány. Každý ví, že tito kočovníci pochází z Indie. Proč jim nevyčlenit území v Indii? Konečně by se vrátili ke svým kořenům, kam skutečně patří. Tam ať si uctívají třeba bohyni Kálí. Možná by se tím předešlo dalším průšvihům, které Evropu s touto příživnickou rasou čekají.

rudyptak48 ( 27. srpna 2014 21:30 )

Ten třídílný český film, a teď i začínající seriál o cikánech - BASTARDI... opravdu nelže. Zcela reálně zde ukazuje, jak cikánské rodiny vychovávají své děti. Myslím, že u nás brzy bude platit to, co bývalo a je běžné v USA, každý běloch si bude muset pořídit nějakou zbraň na ochranu svých práv, protože stát tyhle cizopasníky neustále toleruje a podporuje. Když je EU tak chrání, ať jim vyčlení území třeba v Belgii, nebo ve Francii a vytvoří pro ně stát. Bylo by to jako z indiánama v rezervaci. Zde by nemuseli nic dělat, EU by je živila a oni se věnovali jenom svým zájmům, t.j. množení mezi sebou a zabíjením volného času, třeba ničením bytového zařízení.

prasulka ( 27. srpna 2014 14:29 )

Zobrazit celou diskusi