Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřeb reportérky Sotonové (†28): Plakalo nebe i kolegové z ČT

Autor: simao, Jitka Pecharová - 
27. srpna 2014
10:45

Za účasti rodinných příslušníků, ale i kolegů z České televize dnes proběhl pohřeb tragicky zesnulé reportérky České televize Jany Sotonové, která zahynula při autonehodě. Zhruba 150 lidí se s ní rozloučilo v Chrudimi.

Za deštivého počasí se do krematoria začali scházet pozůstalí před desátou hodinou dopolední. Poslednímu rozloučení s Janou Sotonovou přihlížela plná síň. V úvodu zazněly písně od Jarka Nohavici a Stinga, dále pak třeba Svatá Kateřina od Pavla Žalmana Lohonky. 

Smuteční řeči se ujal jeden z jejích kolegů David Macháček, který prozradil, že se již dříve bavili o tom, jakou mají představu o svém pohřbu. "Měla to promyšlené. Chtěla, aby tam zazněla hudba, lidé pak vyšli ven a zakouřili si," prozradil. Vzal si prý s sebou proto pár krabiček cigaret. Lidé se pak po obřadu skutečně srocovali před síní v kuřáckých kroužcích, jak by si prý reportérka přála.

Video  Pehřeb reportérky ČT Sotonové  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Rozloučit se s Sotonovou, která pracovala mj. na magazínu Reportéři ČT, dorazili i další kolegové Jan Moláček a Marek Wollner, který předtím na serveru ceskatelevize.cz uveřejnil vzpomínkový dopis. "Ačkoli jsem jí to nikdy neřekl, což je mi dnes strašně líto, měl jsem ji moc rád, vážil jsem si jí, nikdy na ní nezapomenu. Asi jako každý, kdo ji znal. Čest její památce," napsal Wollner. Ani on se při pohřbu neubránil slzám.

Sotonová se stala obětí dopravní nehody na "křižovatce smrti" v Zámrsku na Orlickoústecku, kde se 17. srpna střetl modrý Volkswagen Passat a stříbrný vůz značky Audi. Reportérka ČT jela na místě spolujezdce.

cabogaj ( 27. srpna 2014 18:25 )

Škoda holčiny. Upřímnou soustrast.

kukuku ( 27. srpna 2014 13:33 )

Ona dorazila k Vám do pekla ?

abcd.adcb ( 27. srpna 2014 13:02 )

Jak si můžou být Bleskové jistý, že Sotona půjde do nebe?

abcd.adcb ( 27. srpna 2014 12:51 )

To jsou malí hasiči.

abcd.adcb ( 27. srpna 2014 12:51 )

Drž hubu!

Zobrazit celou diskusi