Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zabili amerického rappera, který bojoval po boku vraha novináře Foleyho!

Autor: shp, ČTK - 
27. srpna 2014
09:10

Byl Američanem, ale v Sýrii bojoval po boku teroristů, kteří popravují jeho krajany. Rapper Douglas McAuthur McCain (33) alias Duale se přidal k organizaci Islámský stát, což se mu stalo osudné. Muž, který znal možná i pravou identitu žalářníka Johna, kata novinaře Jamese Foleyho, byl v boji zmítané Sýrii zabit.

Potvrdila mluvčí Rady národní bezpečnosti Bílého domu Caitlin Hayden. „Víme o přítomnosti amerického občana Douglase McAuthura McCaina v Sýrii a mohu potvrdit, že je mrtvý,“ řekla Haydenová. „Nadále využíváme jakéhokoli prostředku, který máme k dispozici, abychom jednotlivcům narušili a rozmluvili cesty do zahraničí za násilným džihádem a abychom vyhledali a zachytili ty, kteří se vrací,“ řekla Haydenová.

Nejmenovaný zdroj z národní bezpečnostní rady Reuters řekl, že McCainovu smrt vyšetřuje FBI a mluvčí ministerstva zahraničí uvedla, že zástupci ministerstva jsou v kontaktu s rodinou, jíž poskytují veškerou konzulární pomoc. Strýc zabitého rodáka ze státu Illinois Ken McCain televizi CNN řekl, že jeho synovec před několika lety konvertoval z křesťanství k islámu a vydal se do regionu jako svatý bojovník přes Turecko.

McCain zřejmě patřil mezi desítky amerických občanů, kteří podle amerického ministra spravedlnosti Erika Holdera bojují v Sýrii. V zemi je podle amerických tajných služeb zhruba 7000 takových cizinců, a tvoří tak významnou součást asi 23.000 extremistů ochotných k násilí. Mnoho jich pochází z Evropy.

Video Foley - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zdrclamrdka ( 27. srpna 2014 15:01 )

tebe bi to taky zabylo

vog.ht. ( 27. srpna 2014 10:54 )

Vždyť by vás to všechny zabilo!

vary ( 27. srpna 2014 10:31 )

Atomovky na všechny Araby a ještě jim tam poslat cigoše smradlavý.

petrkramnypresident ( 27. srpna 2014 10:14 )

Sakra to je belzebub...

abcd.adcb ( 27. srpna 2014 10:09 )

Za každou lumpárnou hledej Američana.

Zobrazit celou diskusi