Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prokleté Malajsijské aerolinky: Opouštějí je stovky zaměstnanců!

Autor: shp, ČTK - 
26. srpna 2014
23:00

Ztracený boeing na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu, sestřelené letadlo nad Ukrajinou, prostě jedna tragédie za druhou. Není divu, že letecké společnosti Malaysia Airlines opouští zaměstnanci jako na běžícím páse.

Výpověď letos podalo skoro 200 zaměstnanců letecké společnosti Malaysia Airlines, jejíž letadla letos postihly dvě tragické události. Řada z nich jako důvod uvedla obavy o bezpečnost nebo nátlak rodinných příslušníků vyvolaný neštěstím, napsal dnes server Channel NewsAsia.

Společnost přitom čeká kvůli finančním potížím reorganizace, podle odhadů deníku The Wall Street Journal aerolinky zruší 5000 míst, o práci tak přijde čtvrtina jejich zaměstnanců.

Za prvních sedm měsíců letošního roku odešlo 186 členů posádky, nejvíce jich výpověď podalo po červencovém sestřelení letadla MH17 nad Ukrajinou. Nyní se ale počty výpovědí vracejí na přijatelnou a očekávanou úroveň, píše se v dnešním prohlášení společnosti.

Malaysia Airlines letos v březnu přišly o Boeing 777 s 239 lidmi na palubě, který se ztratil z leteckých radarů cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Navzdory pokračujícímu pátrání v Indickém oceánu se dosud po letounu nenašla žádná stopa.

V červenci byl jejich další Boeing 777 s téměř 300 lidmi na palubě sestřelen nad východní Ukrajinou. Při obou tragédiích tak zahynulo 537 lidí, včetně 27 členů posádky. Obě události poškodily pověst firmy a prohloubily její dlouhodobé finanční problémy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi