Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec se topil v bazénu: Plavčík ho probral z klinické smrti!

Autor: shp - 
26. srpna 2014
17:19

Teprve desetiletý chlapeček se během her v bazénu v Sušici začal náhle topit. Poté, co se dostal pod vodu, se mu zastavilo srdce. Začala dramatická záchrana dětského života. Naštěstí byl u bazénu pohotový plavčík, který pro chlapce skočil, vytáhl ho z vody a obnovil mu životní funkce. Chlapec byl totiž ve stavu klinické smrti!

Neštěstí se stalo v sušickém bazénu včera kolem čtvrté odpoledne. Poté, co plavčík chlapce vytáhl z vody, zjistil, že nedýchá a nebije mu srdce. Dítě bylo v stavu klinické smrti.

„Na místo jsme okamžitě vyslali nejbližší vůz zdravotní záchranné služby a okamžitě startovali letečtí záchranáři Armády České republiky s helikoptérou. Byl to boj s časem, který jsme ale nemohli vyhrát,“ popsal situaci webu Krimi Plzeň Bc. Václav Ondra, mluvčí západočeských záchranářů.

„Naštěstí neuvěřitelný kus dobré práce předvedl místní plavčík a než jsme na místo přijeli, chlapci obnovil životní funkce a dokonce ho přivedl i k plnému vědomí,“ dodal Ondra s dojetím v hlase. Blonďatý chlapeček již při transportu vrtulníkem do nemocnice komunikoval a usmíval se. Aby ne, měl u sebe svou milovanou hračku, kterou mu záchranáři nezapomněli přibalit na cestu vrtulníkem...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

chanel5 ( 26. srpna 2014 18:08 )

Ano, plavčík je opravdu jednička. Chlapec se narodil podruhé.

podlesni ( 26. srpna 2014 17:55 )

Plavčík je šikulka, na školeních nespal a nezazmatkoval....

Zobrazit celou diskusi