Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mučí mě a mlátí, křičel advokát u výslechu: Napadl ho policista?!

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
26. srpna 2014
05:39

Křičí, jako by ho na nože brali. Že ho mučí a mlátí, že ho napadli. K pořádně dramatické scéně došlo v Praze při výslechu jednoho ze svědků, u kterého se do sporu dostal obhájce s přihlížejícím policistou. Vznikl z toho audiozáznam, který má dokládat advokátovo tvrzení o fyzickém napadení.

"Chtěl jsem, aby mi zaprotokolovali námitku a místo toho mě tady vyvádí," křičí advokát Roman Koucký na záznamu, který na Youtube uveřejnil server echo24.cz.

Koucký tvrdil, že má jako obhájce právo namítat do protokolu a že neměl a nemohl být vyveden. Byl však upozorněn, že narušuje průběh výslechu a že má opustit místnost. Dobrovolně to udělat nechtěl. Když na něj však policie naléhala, advokát začal volat o pomoc. Křičel, že ho mučí a mlátí. Hrozil trestním oznámení, které prý na zasahujícího policistu skutečně podal. Jak uvedl echo24.cz, Koutný prý utrpěl podvrtnutí krční páteře a dva týdny musel nosit límec.

Video Advokát tvrdí, že ho u výslechu napadli - Advokát Roman Koucký
Video se připravuje ...

Případ již také prošetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů z důvodu možného pochybení ze strany policisty. A také Unie obhájců ČR. Až vyšetřování však ukáže, zda šlo skutečně o fyzické napadení obhájce přímo při výslechu, či policisté při svém postupu nepochybili.

Poněkud jiný pohled na věc přinesl na svém profilu server Tíseň.tv. "Pan advokát lže, protože se ho nikdo ani nedotkl. Začal se tam sám od sebe svíjet na zemi. Navíc šlo o přípravné řízení, kde by advokát neměl zasahovat. Navíc neuposlechl výzvu policisty," uvádí se na sociální síti tohoto projektu.

salto ( 26. srpna 2014 11:20 )

Inu pokud je člověk hovado, tak mu nepomůže ani vzdělání. Připadá mi to jako když si nedávno v televizi stěžoval, co všechno mu policajti udělali a oni to měli všechno natočené. Různá barva pleti, stejné chování

rypal777 ( 26. srpna 2014 09:16 )

Když policajti u výslechu mlátí právníka znamená to,že drzá hyperagresivita policajtů již přesahuje všechny meze a popírá základní principy svobody právního státu. Občané, braňme se teroru Policie, nebo se bude stále stupňovat !!! Kdo jsou asi ostatní diskutéři napadající právníka místo Policie vyplývá dostatečně jasně.

cujevuxo ( 26. srpna 2014 08:40 )

měli mu na místě dát pořádnou gumoléčbu

kradousek ( 26. srpna 2014 07:25 )

kradousek ( 26. srpna 2014 07:25 )

Bývalý vyhazovač v baru z Pardubic se nechal údajně mlátit ha ha ha

Zobrazit celou diskusi