Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cameron a Obama: Hledají teroristy v moři a na greenu, Merkelová míří do Kyjeva

Autor: dce - 
23. srpna 2014
13:50

Nebylo by to pořádné léto bez pěkné dovolené. To si asi říkali i britské premiér David Cameron a americký prezident Barack Obama. I v nastalé krizi ohledně popraveného novináře nehodlali opustit svá letoviska. A Angela Merkelová mezitím řádně plní své povinnosti a míří na Ukrajinu.

David Cameron svou dovolenou údajně kvůli kauze Foley přerušil. Nakonec to ale asi bylo jinak – v pátek byl spatřen, jak si na surfu užívá vln u Cornwallu. Ukázalo se, že v Londýně strávil pouze 19 hodin kvůli tiskovce týkající se popravy amerického novináře.

A co Obama? Ani kritici jeho letních radovánek ho od golfu neodrazili. I v pátek si užíval léto na greenu. Jeho mluvčí ho před útoky kritiků bránili – prezident se totiž potřebuje uvolnit, aby mohl lépe pracovat. Přitom už krátce po své řeči o potírání terorismu, kterou přednesl po uveřejnění videa s popravou novináře Foleyho, se usmíval a bavil s ostatními golfisty při hře. Byla jeho procítěná slova opravdu od srdce nebo byl myšlenkami už opět na greenu?

Zato Angela Merkelová ukazuje, jak se chová správný státník. Po pátečním telefonickém rozhovoru s prezidentem Obamou ohledně ukrajinské krize, se rozhodla vzít vše do vlastních rukou. Na rozdíl od amerického prezidenta si neužívá dovolené a v sobotu přiletěla do Kyjeva, kde se setkala s prezidentem a premiérem země. Dojednala, že německo Ukrajině pomůže částkou 500 milionů eur! Podmínkou je ale oboustranné příměří. Přinutí vidina ohromné finanční injekce bojovníky složit braně?

marais ( 24. srpna 2014 11:04 )

a kdy KYJEV zaplatí ty miliardy za plyn ??????????Hanba politikům, že podporují tohle válčení!

berlin71 ( 24. srpna 2014 10:01 )

rych.and.:***e jeden o tobe bude zrejme jen jedna pravda platit ze tvoje matka ti chcije do huby pravidelne a tvuj otec te pri tom bere ze zadu . Tady je to jen o rasistickych ***ech . Slusne lidi jsem zde nenasel . Tak se do me nenavazej a zklapni tu tvoji prochcanou hubu!!!!!

japos22 ( 23. srpna 2014 22:42 )

berline, berline

rych.and. ( 23. srpna 2014 22:29 )

Ty zmr.de, neber si slovo pravda do ty tvý zechcaný držky. Ještě jednou se pustíš do slušných diskutujících, tak máš útrum, kreténe !!!!

berlin71 ( 23. srpna 2014 21:09 )

kobyla1 Ano jsem idiot proto ze Vam tu metu pravdu. Z pravdou se tezko zije vid? Mimochodem nechci si s tebou psat

Zobrazit celou diskusi