Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kyblíková výzva má další oběti: Hasiči dostali při plnění úkolu zásah elektrickým proudem!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
23. srpna 2014
12:50

Kyblíkovou výzvu provází neštěstí. Její zakladatel utonul, jeden z vykonavatelů dostal smrtící infarkt a teď se při plnění úkolu vážně zranili i američtí hasiči!

Čtveřice hasičů byla zraněna, když pomáhala skupince dětí z Univerzity Campbellsville splnit tzv. "kyblíkovou výzvu". Dobrý skutek se během okamžiku ale změnil v boj o život.

Dva příslušníci sboru pokropili nadšené děti studenou vodou, ale když poté skládali hasičský žebřík, zasáhl elektrický proud z blízkého vedení. Elektrický proud zasáhl i další dva příslušníky, kteří stáli opodál. Ti naštěstí vyvázli jen s lehkými zraněními a po ošetření byli propuštěni z nemocnice. Děti zraněny nebyly.

Podle vyšetřovatelů incidentu se hasiči vedení žebříkem nedotkli a proud na ně nejspíš přeskočil. Kapitán Tony Grider leží v nemocnici v kritickém stavu, jeho kolega Alex Quinn už je stabilizovaný.

Co je kyblíková výzva?

Nápad přišel z Ameriky a má za cíl podporovat charitu ALS. ALS neboli amyotrofická laterální skleróza je onemocnění, při němž dochází k postižení svalové skupiny končetin, trupu a svalstva.

Výzva se šíří Facebookem jako lavina, málokterá celebrita se ještě nepolila vodou, aby nepomohla dobré věci, pro kterou tato výzva vznikla. Vzniklo tak ohromné množství videí, kde se polévají slavné osobnosti dnešního světa v čele se zakladatelem Facebooku, Markem Zuckerbergem. Do výzvy se dále zapojil třeba Bill Gates. Ledovou sprchu u nás už otestovala většina hvězd televize Prima v čele s Karlem Voříškem (50) a Ivanou Gottovou (38), ale i Richard Krajčo (37), Marta Jandová (40),Monika Absolonová (37), Dara Rolins (41) či modelka Simona Krainová (41).

Podle pravidel kampaně mají lidé na internetu zveřejnit video, jak si nechávají hlavu polít vědrem studené vody. Zároveň mají vyzvat další osobu či osoby, aby je během následujících 24 hodin následovaly nebo věnovaly na konto boje s ALS sto dolarů.

hejhej ( 23. srpna 2014 17:51 )

To, že si někdo vylije kyblík studené vody, někomu pomůže????? Takovou blbost nevymyslí normální člověk a najde hodně blbečků, kteří se nechají nic neříkající akci zmanipulovat.

jozefe ( 23. srpna 2014 15:26 )

Na tn-cz mne blokli, Tak co jsem mluvil skrz jedneho blb kolko lidy zemře.

pro-jo ( 23. srpna 2014 14:46 )

modern+oxallis: kdo výzvu přijme, ten zaplatí organizaci 10 USD a ten co odmítne .... platí 100 USD. Dnešní kurz je 1 USD = 20,981 CZK (devizový kurz ČNB - 22. 8. 2014). Tak si myslím, že platila jako by jí odmítla.....kapišto?

zlymikes ( 23. srpna 2014 14:15 )

Kde jinde by se mohla taková kravina urodit než v blbákově USA. Opravdu jaký je přínos a komu,kromě možnosti infarktu

fotrpjotr ( 23. srpna 2014 13:20 )

Jedině močůvkou tyto duté hlavy polévat by mělo smysl.

Zobrazit celou diskusi