Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Víme kdo je popravčí - terorista! Ale nebylo video jenom prácí filmařů?

Autor: Marian Balog, Eva Hradilová - 
23. srpna 2014
13:38

Celým civilizovaným světem otřáslo video, kde terorista z IS (Islámský stát) uřízne hlavu americkému novináři Jamesi Foleymu (†40). A to tak, že se mnozí pokoušejí dobrat k zjištění, že tohle se přece nemohlo stát! Jiní hledají totožnost viníka. A už ji mají!

Britské tajné služby našly tři potencionální podezřelé v případu popravy amerického novináře. Podezřívají Abdela-Majeda Abdelaq Baryho (23), Abu Hussaina al-Britaniho (20) a Abu Abdullaha al-Britaniho (20). Podle MI5 se všichni tři nachází v Sýrii, kde je agenti sledují. Všichni tři navíc pózovali s useknutými hlavami svých nepřátel, jak je tomu v poslední době mezi teroristy zvykem. Trojice mladých mužů původně žila ve Velké Británie, podobně jako John, popravčí z nechvalně známého videa.

Bary, bývalý slavný britský rapper, po sobě v Anglii zanechal dům v hodnotě jednoho milionu liber! Právě on je největším podezřelým v celé kauze – podle odborníků totiž jeho hlas i způsob řeči sedí k Johnovi nejvíc. Je ovšem pravděpodobné, že všichni tři byli členy teroristické skupiny The Beatles, kterým právě John velel. Co když je ale vše jinak?

Američané (vyjma zdrcených rodičů, kteří poznali syna) totiž pravost nahrávky dosud nepotvrdili. Samotný akt oddělení hlavy od těla přece jen na drastickém videu chyběl a proto se na sociálních sítích (a to i z řad odborníků) množí argumenty, proč by mohlo jít jen »filmařské dílko«. Důvody?

1. Video má oproti ostatním klipům teroristů vysokou technickou kvalitu. Vrah i oběť jsou během monologu zabíráni z několika kamer a úhlů a následně je vše zdatně sestříháno.

2. V poušti, kde se má vražda odehrávat, nejsou slyšet poryvy větru ani žádné další rušivé prvky.

3. Islamista je na videu úplně sám, což je poměrně nezvyklé. Fanatici vidí popravu »nevěřícího« jako spravedlivý trest a většinou vše doprovázejí mocným křikem Allahu Akbar, což v překladu znamená Bůh je velký!

4. Barbar měl poměrně malý nůž. Uřezat s takovým nástrojem člověku hlavu lze jen těžko, nebo vůbec. A určitě ne, když oběť klečí.

5. Často se poukazuje na to, že okolo těla je hrozně málo krve. Je ale také možné, že mezi sadistickou vraždu a pořízením snímků uplynul delší časový úsek a teroristé tělo přemístili.

Kéž by to tak bylo a celé video sloužilo jen islamistické propagandě a James Foley je dál držen naživu a v zajetí!

ISIS v číslech:

  • Teroristé z IS kontrolují území o velikosti 34 tisíc km2
  • IS má pod kontrolou 30 až 50 tisíc všeho schopných fanatiků.
  • Islamisté mají k dispozici bezmála 42 miliard korun!
  • 63 milionů korun denně vydělává IS na ukořistěných ropných polích.
  • Počet křesťanů žijících v Mosulu po dobytí města krvežíznivými fanatiky: 0
  • V roce 2003 jich tam žilo 30 000…

zarazenyprd ( 24. srpna 2014 12:07 )

To je zase snůška blábolů. Není slyšet vítr - už jste nekdy slyšeli o bezvětří? A v tom vámi požadovaném větru by ty hábity také měly plandat. Nůž má dobrou velikost, kdo někdy držel nůž v ruce, tak ví, že když je dobře nabroušený, tak je na takovou "práci" akorát. Málo krve? Mohlo vytéct cca 5 litrů, to má udělat louži na písku? Navíc většinatratoliště byla pod tělem, na videu je jen začátek podřezávání a pak výsledek. Jak to asi proběhlo? Když mu prořízl tepny, tělo muselo přepadnout dopředu, ten zakuklenec nemohl držet mrtvolu ve vzpřímené poloze a přitom pižlat. Takže řezal krk mrtvole ležící ksichtem dolů a nakonec tu hlavu plácnul na záda. Ten kus, kdy podříznuté tělo vypadlo nešikovi z pracek, pokládají asi za nevhodné a vystřihli ho. To je věda, co?

chrodyha ( 23. srpna 2014 20:16 )

Podvrh, stejně jako "záběry zabitého Usámy", podvod, stejně jako když si Amíci sundali 11. září ty dva baráky v Novým Jorku. Taková naivní černá groteska.

frantaklika ( 23. srpna 2014 16:54 )

západ si v podstatě sám vychovává své teroristy, kde by jinak brali zbraně a dolary, celé je to jen humbuk aby ovce platili zbrojařům, zbrojaři politikům avče dokonají média, je to začarovaný kruh, kde ovčan je neustále škubán na daních.

rucnikvolamydlo ( 23. srpna 2014 16:08 )

víš

rucnikvolamydlo ( 23. srpna 2014 16:04 )

Dávej si pozor,... tak se mi zdá že toho taky moc výš, abys neskončil jako žrádlo pro žraloky

Zobrazit celou diskusi