Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Grázlové, co přizabili Hrůzu: Už jsou OBA volní!

Autor: ČTK - 
22. srpna 2014
13:06

Do bezvědomí zmlátili zpěváka Michala Hrůzu, který po jejich brutálním útoku několik týdnů bojoval v ostravské nemocnici o život. Přestože byli bratranci (18 a 19) oba ve vazbě, nyní jsou už oba volní.

Z útoku jsou obviněni dva mladíci, bratranci, ve věku 18 a 19 let, oba skončili ve vazbě. Starší z nich si proti vzetí do vazby podal stížnost, které vyhověl krajský soud. Okresní soud v pátek rozhodoval o žádosti druhého obviněného o propuštění z vazby. Žádost byla podle mluvčího soudu Lukáše Delonga podána až po rozhodnutí krajského soudu o prvním obviněném.

Delong uvedl, že soudkyně rozhodla o propuštění druhého obviněného na svobodu, protože po výsleších svědků už nehrozí obava, že by je mohl ovlivňovat. Trvá podle ní ale obava, že by se vzhledem k hrozící výši trestu mohl vyhýbat trestnímu řízení. Za těžké ublížení na zdraví hrozí pachateli až deset let vězení. "Avšak tento vazební důvod byl nahrazen vysloveným dohledem probačního úředníka a přijatým slibem obviněného, který se zavázal vést řádný život, nevyhýbat se trestnímu řízení a s orgány činnými v trestním řízení řádně spolupracovat," uvedl Delong.

Doplnil, že státní zástupce nepodal proti usnesení stížnost, a tak už nabylo právní moci.

Michal Hrůza 16. července vystupoval na ostravském Festivalu v ulicích. Po koncertě trávil čas v jednom z barů ve Stodolní ulici. Později v noci se na ulici dostal do konfliktu se dvěma mladíky. Podle dostupných informací se rvali mezi sebou a Hrůza je chtěl uklidnit. Když se rozhodl zavolat policii, oba zaútočili na něj. Policie po několika dnech oba mladíky obvinila z ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání. Uvedli, že všeho litují, tvrdí ale, že si nic nepamatují.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna nemocnici opustil. Jeho léčení pokračuje v některém z rehabilitačních zařízení v Čechách.

Video Zpěvák Hrůza po rvačce bojuje o život! Těžké poškození mozku! - Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

moniua172 ( 3. září 2014 13:07 )

pane timi29...ano možná to je jak píšete...slušní chlapci z prominentní školy...ale copak slušní chlapci s dobrým vychováním zmlátí člověka tak, že málem přijde o život a následky si možná ( doufám že neee !!!!) ponese celý život?? za své jednání by měli nést plnou odpovědnost i s trestem, který by ekvivalentně měl následovat za rozsah toho, co udělali !!!

jerry39 ( 3. září 2014 09:20 )

Maš plnou pravdu

timi29 ( 26. srpna 2014 13:11 )

Fascinuje mě, že nikdo z vás u toho nebyl a neviděl to, a píšete tady takové HOVNA! Jde vidět jak česká republika je tupý národ, že lidi si něco přečtou v novinách nebo na internetu a věří tomu. Kdyby tady někdo napsal, že zítra je konec světa,tak všichni jak idioti budou zesraní a nakupovat zásoby jak dva roky zpátky, jen proto že to bylo napsané v Blesku, nebo AHA...Kluci jsou slušní studenti, žádní cigáni ani arabi, jsou to bratranci a mají se rádi. Bohužel se nepohodli, a to že pan Hrůza se do toho zapletl a nešťastnou náhodou dostal taky, je bohužel smůla. Ale nejsou žádní grázlové a už vůbec ne VRAZI jak tady píšete. Samozřejmě nikomu nepřeju nic zlého a doufám, že pan Hrůza bude v pořádku. Kluci navštěvuji přestižní školu, a nyní budou maturovat a určitě nikoho nechtěli zmrzačit. Tak si ty komenáře nechte pro sebe. Protože někteří si nevidí asi do pusy. Kdyby se to stalo vašemu synovi, kamarádovi, příteli tak se na to díváte úplně jinak.

frantaklika ( 22. srpna 2014 21:53 )

za to Petr Kramný by mohl ovlivňovat svědky, třeba manželku a dceru aby ho nepráskly jak to udělal..nebo by je mohl vykopat z hrobu a podstrčit falešné důkazy? U těch hajzlů nechápu proč jim nedali důvod vazba -pokračování v tresné činnosti - nebo už nebudou chlastat, fetovat, rvát se a rozbíjet auta? No tak když to slíbili..?!

b.r.s.a ( 22. srpna 2014 14:55 )

Zobrazit celou diskusi