Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Místo rauše smrt: Zabil mladíka morfiovou náplastí. U soudu se přiznal

Autor: dce - 
22. srpna 2014
22:40

Slíbil jim slušnou jízdu na morfiové vlně. Místo toho ale mladík po podání nadměrného množství upadl do kómatu a později zemřel. Evžen Sedlář ze Zlínska, který vše způsobil, se u soudu přiznal. Nebyly to ovšem jenom náplasti, ale i alkohol a další silné léky.

Podle výpovědi obžalovaného byli oba zúčastnění – muž a žena – včetně něho samého dobrými přáteli s drogami jako marihuana a pervitin. Sedlář jim ale slíbil něco lepšího – náplasti, které je přivedou do rauše. „Nabídl jsem jim léky, o nichž jsem nevěděl, co mohou způsobit a s nimiž jsem neměl zkušenosti,“ prohlásil u soudu Sedlář.

Dle policejního vyšetřování se ukázalo, že šlo o morfiové náplasti s obsahem účinné látky 50 až 100 mg, které se používají u pacientů s extrémně silnými bolestmi.

Taková náplast jim vydrží až tři dny. Sedlář i další dva účastníci dýchánku si na své tělo ale nalepili minimálně tři! Navíc si k tomu dali i další silné léky a vše zapili notnou dávkou slivovice.

Trojice mladých lidí si vše ještě natáčela na mobil – důkazy tedy byly nesporné. Později se teprve osmnáctiletému muži udělalo nevolno a upadl do kómatu. Jeho kamarádka ho odvezla domů, kde do rána zemřel.

Udusil se totiž zvratky. Sedlář se ke svému činu přiznal a všeho velmi litoval: „Cítím se vinný jeho smrtí i tím, že jsem neudělal nic, čím bych mu pomohl, když mu bylo špatně.“ Soud si nechal týden na rozmyšlenou – obžalovanému ale hrozí až osmnáct let ve vězení.

lunatic ( 22. srpna 2014 23:12 )

...desetinásobku - jistota desetinásobku - ovšem,bez rauše

lunatic ( 22. srpna 2014 23:10 )

Pokud tomu správně rozumím,tak daný slib rauše i splnil ... a za to má jít do vězení - vskutku,vězení hrozí zejména čestným jedincům;takový Kožený slib destinásobku nesplnil ... a je naopak,jako výsměch tomuto charakternímu jedinci na svobodě - to je ale svět

Zobrazit celou diskusi