Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Matka dívenky, jež bojovala s rakovinou, čelí soudu, protože nechala dívku doma ze školy!

Autor: shp - 
19. srpna 2014
22:08

Teprve sedmiletá Libby Bennett z britského Birminghamu zažila během svého krátkého života hotové peklo. V roce 2009 ji diagnostikovali rakovinu ledvin, kterou se podařilo odstranit. Když letos dívka onemocněla, nechala ji maminka raději doma, aby ji mohla sledovat. Dívka však zameškala týden ve škole, který nemá omluvený a matce kvůli tomu nyní hrozí soud.

Lékaři před pěti lety Libby diagnostikovali rakovinu ledvin. Dívce se na nich objevily nádory. Malá a odvážná Libby absolvovala nepříjemné chemoterapie, vypadaly jí vlasy, ale nemoc porazila. I za pomoci maminky Kerry Capper, která jí byla dennodenně oporou.

Dívenka však letos onemocněla a symptomy naznačovaly, že se opět může jednat o rakovinu. „Libby se probudila a říkala, že ji bolí břicho a já jsem dostala strach. Jakmile mi řekla, že jí není dobře, chtěla jsem na ni dohlédnout a držet ji mimo školu,“ prohlásila Kerry britskému Daily Mailu.

Dívenku nechala doma sedm dní, než se její stav zlepšil a doktoři novou hrozbu rakovinu vyvrátili. Žádný z lékařů však dívence nenapsal omluvenku, a tak Kerry dostala výzvu o zaplacení 2100 Kč za přestupek. Ten však maminka nezaplatila.

Kvůli tomu nyní musí Kerry k soudu. Co si myslíte o chování britských úřadů? Je jejich postup správný? Napište nám svůj názor do diskuze. Zajímá nás!

pepatiso ( 20. srpna 2014 08:51 )

Děcko k adopci k buznám,matka 10 let nucených prací,je to naprosto jasné,byznys je byznys!Dítě patří státu ne naivním rodičům.

momoko ( 20. srpna 2014 08:26 )

sociálka v Británii je stát ve státě

momoko ( 20. srpna 2014 08:24 )

v sedmi letech? Že z toho nemá rozum? Tak to by si se hodně divil, spíš nemáš rozum ty když podceňuješ sedmileté dítě.

nemocna ( 20. srpna 2014 02:50 )

oxygene bezcitný a bezohledný mstivý ho.va.do, kdybys měl nemocné své dítě také bys měl o něj strach a měl jej stále u sebe, vykašlal se na školu, ta mu nepomůže, jen matka sama ví jak je to s jejím dítětem, měl některý z lékařů napsat omluvenku jde především o cit a porozumění vyjít druhému vstříc, to ty neumíš co??? zákon je v každém případě nesmyslný tak jako i u nás a není jich málo, jsou na hlavu postavené jako v kocourkově nadarmo se neříká čím víc študovaný tím větší debil který po praktické stránce je k ničemu, vymyslý zákon a už se nezajímá jaké problémy způsobil druhým, také tvrdí že není peněz na pomoci a léčení nemocných dětem ale hlavně že na přepravu a léčení ukrajinců u nás mají, na humanit. pomoc v jiných státech také, kde mají především pomáhat - v našem státě to ne, udělají jen to aby se ukázali světu co neudělali, stěžují si že se zvedla kriminalita ale vždyt za to můžou především oni zákony kriminálníkům spíš pomáhají a tresty nízké nebo žádné, kriminály se zvelebují jako v hotelu na dovolené, že se tam mají mnohem líp než bezdomovci kteří nemají na bydlení i když žijí slušně a poctivě, celý život dřeli pro stát a ted je nechá bez pomoci, že stát důchodcům nepřidá, tak to je pomalu s každým zákonem a vláda lhostejností k obyčejným lidem zavádí další nesmyslné zákony a zdražování, měla by se především starat přidat důchodcům a sociálně slabým aby se jim dobře žilo a neřivořili v našem státě, kriminále nechat tak jaké byli - nezvelebovat, k jídlu chleba a vodu, také přitvrdit tresty, co se tady děje se dřív nedělo ted je to hrůza, otřesné!!! . přepadávání, krádeže, týrání, znásilnování, vraždění aj. tresty za týrání a zabití zvířete dát stejné jako u lidí, bylo by lépe a bezpečněji v našem státě, to by však vláda neměla vydávat nesmyslné zákony

Zobrazit celou diskusi