Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vražda seniora: Odsouzení možná nezabíjeli! Nalezená DNA jim nepatří...

Autor: Slávka Červená - 
18. srpna 2014
19:47

Neudělal jsem to. Tvrdí stále David Šimon (22), který skončil v base na 20,5 roku za brutální vraždu seniora (†77) ze Slopného na Zlínsku. Nyní mu možná svitla naděje. Policie ztotožnila DNA na odhozené kukle. Ta patří muži ze Slovenska!

„O DNA jsem se dozvěděl od žalobce, když jsem mu napsal, zda je něco nového. Stopy prý vedou do Slovenské republiky,“ konstatoval otec Davida. Jeho obhájce Pavel Fišer (59) má podezření, že tato informace mohla být utajena až do rozhodnutí odvolacího soudu. „V případu je řada nejasností.

Toto je zatím jediný přímý důkaz a podnět pro obnovu řízení. Ale datum ztotožnění DNA mi nikdo nechce sdělit. Byl jsem nucen obrátit se na Ivo Ištvána, vrchního státního zástupce, aby na kauzu dohlížel,“ řekl Fišer. Šimon a Slovák Maroš Straňák (25) měli seniora umlátit a oloupit v září 2011. Soud je obžaloby nejdříve zprostil, protože rodina po tragedii dům vysmýčila desinfekcí a stopy prakticky zlikvidovala.

Pak se najednou přihlásil Rom Milan Rakaš. Údajně se mu na vycházkách v base Straňák svěřil, že k dědkovi vlítli. Jméno Šimon však nezmínil. Soud mu uvěřil na rozdíl od místního občana Jaroslava K. (62), který chlapa v kukle osudný večer viděl!

Co svědek viděl

„Bylo asi 22.30. Jel jsem autem z práce. V domě se svítilo. Poškozený stál venku zády k silnici a mluvil s vysokým mužem v černé uniformě policie a měl kuklu. Místo řidiče bylo osvícené a seděl tam Rom. To jsem poznal. Ty dva odsouzené jsem tam neviděl,“ zopakoval Blesku. „Nevěděl jsem, o co jde a jel dál. Když vyšla najevo vražda, šel jsem to říct policii a nakreslil i obrázek dotyčného,“ dodal. Soud však bral jeho výpověď jako nevěrohodnou. Navíc obrázek zmizel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sharka ( 19. srpna 2014 11:58 )

to víš, klonklone, platit tomu cikánovi doživotní hotel..to určitě..kulka vyjde levněji.

covampotom ( 19. srpna 2014 07:25 )

Takže další případ, kde zavřou lidi jen na základě svědectví cikána - kriminálníka, stejně jako u Kajínka ?

vrahrychtar ( 18. srpna 2014 23:23 )

prej vrazdil zfetovanej sandokan

klonklon ( 18. srpna 2014 23:08 )

Toho soudce co toho nevinnýho člověka odsoudil na základě výpovědi nějakýho zfetovanýho cikána,kterej za to dostal určitě opusták,by měli spolu s tím státním zástupcem,jenž trest navrhoval,nejen zbavit funkce,ale zkonfiskovat jim celej majetek a pozavírat na dvacet let.Cikánovi doživotí.

Zobrazit celou diskusi