Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Instruktorka autoškoly Monika: V nemocnici přišla o oko kvůli doktorům!

Autor: shp, iza - 
19. srpna 2014
05:18

Šla do nemocnice, kde jí měli zrak spravit. Namísto toho z ní odešla na jedno oko slepá. Peklo po nezdařené transplantaci rohovky zažila Monika Havranová (43) ze Staré Vsi nad Ondřejonicí na Ostravsku. Kvůli částečné ztrátě zraku přišla o práci instruktorky v autoškole a je zoufalá.

Utrpení Moniky začalo již před deseti lety, kdy ji její tehdy dvouletá dcerka škrábla během hraní do oka a poranila jí rohovku. Doktoři z Vítkovické nemocnice v Ostravě matce dvou dětí řekli, že zakalenou rohovku je potřeba vyměnit.

„Tvrdili mi, že to není nic složitého a že za dva dny budu doma. Když jsem se probudila z narkózy, měla jsem velké bolesti. Řekli mi, že došlo ke komplikacím, a v nemocnici jsem zůstala tři týdny,“ vzpomíná smutně Monika. „To, že jsem poloslepá, zamlčeli,“ dodala.

Že na pravé oko již nikdy neuvidí, se Monika dozvěděla v jiné nemocnici. Zjistili to při ultrazvuku a odumřelé oko museli odstranit. Od té doby má Monika psychické problémy, cítí se zohyzděná. Měla dostat oční protézu, ale ta se neujala.

„Neujala se. Začal mě hrozně bolet trojklaný nerv. Umělé oko muselo pryč,“ prohlásila Monika. Nemocnici žaluje a je možné, že za vše může chyba anesteziologa. „Operatér tvrdí, že došlo k chybě během anestezie, která nebyla dostatečná, já jsem při zákroku začala kašlat a dusit se,“ dodává Monika smutně.

„Tím došlo ke zvýšení krevního tlaku a vytlačení otevřeného oka,“ popisuje Monika operatérovo tvrzení. „To sice operatér tvrdí, ale nemá pro to žádný důkaz,“ říká mluvčí Vítkovické nemocnice Radka Miloševská. Monika žaluje špitál o 2,8 milionu Kč.

Video Zpackaná operace? Místo nové rohovky přišla o oko! - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 19. srpna 2014 10:56 )

 V Americe by vysoudila min. 10 mega za takové zprznění doktorem! Vůbec doktorům nevěřím, mám z nich hrůzu! Je to s nimi 50 na 50. Pomůžou nebo zahrabou!

vrahrychtar ( 19. srpna 2014 09:44 )

jeste ze neprisla i o zub

clarabella ( 19. srpna 2014 08:33 )

Paní je mi líto, ale ty přívlastky od redaktora jsou příšerný. "nebohá" maminka??? Ale co čekat od redakce, která psala měsíce o "blonďatých andělech". Snad paní ty peníze vysoudí.

petrkramnypresident ( 19. srpna 2014 08:25 )

No to všechna zranění. Ale když si uříznu na cirkulárce prst a půjdu s tím do nemocnice, tak nepředpokládám, že mi tam kvůli tomu amputují celou ruku.

dyskrymynacjia ( 19. srpna 2014 07:04 )

Co bereš? To bude něco hodně nekvalitního. Přidej smajlíky, máš úžasný grafický projev, dementíku.

Zobrazit celou diskusi