Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Epidemie eboly se vymyká kontrole: Lékaři utíkají z nemocnic!

Autor: Kateřina Rusá - 
18. srpna 2014
08:22

Smrtící epidemie ebola má už více než 1100 obětí a počet nakažených rapidně roste. Situace je tak kritická, že z afrických nemocnic utíkají lékaři!

Přestože se s nakaženými pacienty setkávají jen ve speciálních ochranných oblecích, mají i tak strach, že by mohli smrtící virus chytit! A tak berou lékaři z celého světa nohy na ramena – pacienty v západní části afrického kontinentu nechávají ebole napospas a sami od ní utíkají, co nejdál to půjde.

Nemocným koneckonců beztak většinou není pomoci, 90% pacientů viru podlehne. Zabíjí velmi rychle, smrt zpravidla nastává do týdne od prvních příznaků.

Ebola i hlad

Od února už si letošní epidemie vyžádala nejméně 1145 obětí, další stovky lidí z Guineje, Sierry Leone, Libérie a Nigérie bojují o holý život. Mezi mrtvými je i 50 zdravotníků či pečovatelů, kteří se do oblasti vydali pomáhat.

Teď už se tam ale každý bojí. A když někdo náhodou odvahu sebere, zakáže mu cestu manželka, rodiče či potomci. „Kolabuje tu veškerá infrastruktura, je to tu jako ve válečné zóně,“ popisují napjatou situaci Lékaři bez hranic. Není tedy divu, že v západní Africe vypukl hladomor, který v tuto chvíli sužuje více než milion lidí!

slider ( 18. srpna 2014 16:11 )

Propaganda. http://www.cdc.gov/vhf/ebola/resources/outbreak-table.html

pepatiso ( 18. srpna 2014 10:53 )

Měl by tam okamžitě,nejpozději ihned,napochodovat ČLOVĚK V TÍSNI na čele se soudruhem ŠIMONEM PÁNKEM!K čemu ty hovada jsou?Tak by mohli prokázat že za něco stojí a ne jenom luxusně žít z peněz sponzorů a na potřebné zvysoka KÁLET!!!GO,PÁNKU,GO!

trhnisinadledvinkou ( 18. srpna 2014 10:33 )

taky bych zdrhnul, dokud je čas

renataren ( 18. srpna 2014 10:28 )

přesně tak, bílí jim pomáhají a oni jsou schopní si ještě vyplenit záchranou stanici... ať si poradí sami... řekněte mi, čím přispěla afrika světu ??

renataren ( 18. srpna 2014 10:27 )

nepomáhat...zásadně... a až budou chtít do evropy, začít střílet na hranicích...

Zobrazit celou diskusi