Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zaorálek zachránil německého ministra: Po poruše letadla ho vzal do českého speciálu!

Zaorálek spasil německou delegaci, když se jim porouchalo jejich letadlo. Vzal je společně s českou delegací do Bruselu.
 (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: tp, ČTK - 
15. srpna 2014
21:51

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek spasil německou delegaci, když ji vzal na palubu letadla české delegace. Němci měli poruchu na letadle a tak se čeští vyslanci rozhodli, že z Bruselu poletí do Berlína, kde naloží ministra Steinmeiera a jeho kolegy. Společně se pak vydali řešit mimořádnou mezinárodní schůzku EU.

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek dnes pomohl svému německému kolegovi Franku-Walteru Steinmeierovi, který kvůli poruše letadla uvízl na bruselském letišti, a vzal ho do Berlína na palubě českého vládního speciálu.

Oba ministři se účastnili mimořádné schůzky unijních ministrů zahraničí, na níž se probírala kritická situace na Ukrajině či v Iráku. Německý vládní letoun měl problém se vztlakovými klapkami, a nemohl proto z bruselského letiště vzlétnout. Pomocnou ruku nabídl český ministr, který do svého letadla vzal nejen Steinmeiera, ale i část německé delegace.

Český speciál proto změnil trasu a do Prahy se vydal s mezipřistáním v Berlíně. "Tohle je skutečné evropské přátelství a dobré sousedství," poděkoval Steinmeier, který měl v plánu ještě dnes z Berlína vyrazit do Iráku.

Šéf německé diplomacie měl s letadlem problémy opakovaně - letos v březnu a v dubnu způsobily poruchy jeho stroje zdržení během cest do Etiopie a do Moldavska. Německá vládní letka prošla v posledních letech rozsáhlou modernizací, nicméně dnešní porucha třináctimístného stroje Bombardier Global 5000 je jen jednou z mnoha.

itartas ( 16. srpna 2014 16:03 )

dob..my všichni to zacálujem a ani nemuknem!

itartas ( 16. srpna 2014 13:48 )

burel...gramotný možná je, ale jako člověk zklamal, nemá charakter je to sluha a pracovní nástroj někoho v rukách ostatně jako všichni politici. Ti zadarmo prachy neberou, museli se upsat ďáblovi.

itartas ( 16. srpna 2014 13:45 )

andorea ....já jsem taky musela udělat stojku, aby se mi slza vrátila zpátky do oka.

itartas ( 16. srpna 2014 13:41 )

Kdyby Zaorálek raději zachránil nějakého chudáka z Luhanska líp by udělal! EU americká prodloužená ruka pěkně si ochočila Slovany a děláme přesně to co oni chtějí. Budeme dodávat když jsme v Natu zbraně banderovcům, aby vraždili potomky těch, kteří za naše rodiče a babičky prolévali krev za Hitlera. Výborně, za to musíme přijít všichni do pekla!

dobrotka ( 16. srpna 2014 02:53 )

A platit to bude kdo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa