Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tenhle pes výšky skutečně miluje: Hasiči ho sundavali už loni!

Autor: vet, ljš - 
15. srpna 2014
20:05

Zřejmě miluje výšky! Hafan Spiderman zaměstnal včera hasiče a strážníky v Praze. V nestřeženém okamžiku fouknul paničce a uvelebil se na střeše pětipatrového činžáku v Holešovicích. A nebylo to poprvé, stejnou eskapádu provedl už loni v květnu!

„To už je podruhé, co se to stalo. Nemám zdání, kudy utíká. Tam nahoře z bytu může přelézt na střechu. Je tam půdní vestavba. Před rokem jsme zjistili, že je na střeše, až když jsme z okna viděli na protějším chodníku shluk lidi, kteří se dívali nahoru na náš barák. Letos jsme ho slyšeli štěkat,“ řekl Blesk.cz jeden ze sousedů v domě, kde hafan bydlí.

Pejskova panička však v době naší návštěvy doma nebyla, za dveřmi byl slyšet jenom jeho štěkot. Pejska ale majitelka nevlastní dlouho, podle informací Blesk.cz si ho vzala loni v březnu z trojského útulku, kam se dostal jako nalezenec.

Odtud si ho odvezla také včera poté, co ho za pomoci žebříku hasiči ze střechy sundali. akce proběhla stejně hladce jako před rokem. Vyděšený hafan se nechal bez protestů snést na bezpečnou zem.

Takto zachraňovali hasiči psího horolezce loni v květnu:

A takto včera:

bibijana ( 15. srpna 2014 22:08 )

Takový pejsan by potřeboval domek se zahradou.Tam by byl šťastný a ne zavřený někde v bytě ve velkoměstě.Teď na Primě dávají film Osm statečných.Je to film o psech,kteří zůstali na polární stanici.Byl natočený na základě skutečných událostí.Psi jsou úžasná stvoření.Proč je mně jich ale pořád tak líto? 

andorea ( 15. srpna 2014 20:26 )

Stálo by za to okna v půdní vestavbě zabezpečit. Jde to i u střešních oken. Potřetí by to už dobře dopadnout nemuselo.

Zobrazit celou diskusi