Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rusové otevřeli kamiony s humanitární pomocí: Světe, div se, jsou poloprázdné!

Autor: ČTK, ljš - 
15. srpna 2014
13:56

Kolona 260 kamionů seřazených na poli nedaleko ukrajinských hranic sice vypadá pompézně, skutečnost je ale o dost chudčí. Náklaďáky jsou totiž poloprázdné! Putin chtěl zjevně udělat hodně parády za málo peněz.

Rusové dnes nedaleko ukrajinské hranice začali otevírat kamiony s humanitární pomocí, aby mohli jejich obsah zkontrolovat ukrajinští kontroloři. Teprve pak bude konvoj předán pracovníkům Červeného kříže, za jejichž asistence vjede na Ukrajinu.

Ta už s Ruskem dojednala podmínky distribuce nákladu. Vše bude rozdělovat výhradně Červený kříž, celní odbavení a kontrolu nákladu na hranicích zajistí ukrajinská pohraniční služba. Podle západních novinářů přítomných na místě jsou ale ruské kamiony poloprázdné.

Zahraničním novinářům dnes ruské posádky kamazů ukázaly obsah uložený na korbách vozidel. K překvapení žurnalistů byla údajně mnohá vozidla téměř prázdná. "Prověřili jsme řadu kamionů, většina je poloprázdná," napsala na Twitteru zpravodajka listu The Financial Times Courtney Waeverová. Novinářům se podle ní dostalo vysvětlení, že ve vozidlech musí být dostatek volného místa pro případ, že se některý z tahačů porouchá a bude zapotřebí náklad přeložit.

Ruské ministerstvo pro mimořádné situace tvrdí, že do kamionů naložilo na dva tisíce tun potravin, balené vody, léků, zdravotnického materiálu a spacích pytlů.

Video Záhadný ruský konvoj s pomocí: Veze rakety a BUKy, vtipkuje internet - Reuters
Video se připravuje ...

frantaklika ( 17. srpna 2014 23:02 )

usa chce dělat pořádky ve světě, když sami mají v zemi bordel? Negři rabují a v zemi bude brzy vyjmečný stav. Negr je zatáhl do pěkných hoven

frantaklika ( 17. srpna 2014 22:59 )

sankcemi docílíte vy chytráci z Bruselu akorát to, že pokud by Putin ztratil v Rusku autoritu budou se snažit prosazovat své zájmy oligarchové, kteří rozjebou celé Rusko, stejně tak jak je rozjebaná Ukrajina..a až nebude co žrát potáhnou na západ

pjotri ( 17. srpna 2014 15:52 )

broucku, asi nectes noviny. putka uz jednu OSTUDU udelal. rikejme ji "anexe krymu". jak asi vis, proslo mu to bez problemu stejne, jako breznevovi prosel rok 68 u nas. nebo je to podle tebe mala ostuda? prave kvuli krymu neverim putkovi ani jeho jmeno. co mu asi zabrani udelat na ukrajine dalsi, jak ty rikas, OSTUDU? vzhledem k tomu, co se stalo na krymu, VERIM, ze putka je, nejen schopen, nybrz i ochoten, udelat dalsi ostudu, treba invazi, zasobovani zbranemi atd. a ver mi, ze se nepovazuju za hlupaka, ani ubozaka. hlupak a ubozak je ten, kdo je po tom vsem, co se uz - prokazatelne - stalo se neustale putina zastavat.

dsmann ( 17. srpna 2014 15:39 )

Výhodou je, když člověk umí číst a čte i jiné zdroje. Nejedná se totiž o fotky ani z nakládání ani z vykládání, jde o fotografie pořízené při kontrole na Ukrajinské hranici. I ostatní co píšeš je nesmysl.

dsmann ( 17. srpna 2014 15:34 )

Skutečně trapnější výmluvu si vymyslet nemohli... Putin se tou humanitární pomocí pokouší o gesto s politickým podtextem, na které ovšem nemá. Kvůli němu ekonomika Ruska stagnovala už před tím než se zasloužil o vznik konfliktu na Ukrajině a od té doby to jde s tamní ekonomikou prudce z kopce. Rusáci za chvíli nebudou mít sami co do huby a hrají si před světem na grandy

Zobrazit celou diskusi