Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejhloupější vrah na světě: Kam mám schovat mrtvolu? ptal se svého iPhonu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
14. srpna 2014
05:00

Za tuhle reklamu na asistenční aplikaci Siri firma Apple rozhodně vděčná nebude. Mladého studenta, který po hádce na Floridě zavraždil svého spolubydlícího, totiž nenapadlo nic lepšího, než se svého telefonu zeptat, kam by nejlépe mohl mrtvolu schovat. A ten mu chytře poradil!

Pedro Bravo se v září 2012 pohádal se svým spolubydlícím Christianem Aguilarem (18) kvůli tomu, že mu přebral přítelkyni. Konflikt se změnil ve rvačku a Pedro nakonec Christiana v autě uškrtil.

Když student stanul před soudem, přinesla obžaloba neuvěřitelný důkaz - data z jeho iPhonu, která ukazují, že se asistenční aplikace Siri ptal, kam má schovat mrtvolu svého kamaráda. Telefon se ho zeptal, jaký druh místa hledá a skutečně mu chytře poradil: "Bažina, vodní nádrž, slévárna kovů a skládka".

A mobil přinesl i další důkazy. Bravo nakonec Aguilarovo tělo schoval do mělkého hrobu v lese. Svítil si přitom baterkou zabudovanou právě v telefonu, což se v jeho paměti zaznamenalo. Neuvědomil si ani to, že jeho mobil obsahuje GPS, která pak zcela zbořila jeho alibi o tom, kde se v době vraždy nacházel.

Co je to Siri?

Siri je inteligentní osobní asistent a navigátor pro telefony iPhone, která využívá mluvené slovo. Je dostupná v 15 jazycích. Pomáhá nejen ovládat telefon hlasovými pokyny, ale je také schopna vyhledávat informace, trasy apod.

Když Siri položíte otázku, kam schovat tělo, dnes, nenabídne vám stejné možnosti jako před dvěma lety Bravovi. "Znala jsem odpověď na tuhle otázku," řekne pouze.

lunatic ( 14. srpna 2014 05:19 )

Teda-to jsou pokroky ! Stejnou odpověd´,tzn.:"Znala jsem odpověd´na tuhle otázku." jsem od Siri dostal,když jsem se zeptal kde je vyšší finanční obnos,s nímž se přítelkyně vydala směrem k Pařížské ulici .

Zobrazit celou diskusi