Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři zabijáci ze školy: Vraždu naplánovali na hodině biologie

13. srpna 2014
07:05

Tři sotva zletilí Slováci koncem loňského roku spáchali brutální promyšlenou vraždu. Dnes už jsou půl roku za mřížemi, na veřejnost se ale dostal jejich podrobný plán k odpornému trestnému činu. Vše měli vymyšlené do posledního detailu.

Alexander, Andrej a Ondrej se z neznámého popudu rozhodli přepadnout restauraci s rychlým občerstvením. Kamarád, který tam pracoval, jim prozradil, že vydělají asi 20 000 eur. S celou loupeží jim poradil. Chlapcům ale chybělo auto, které by je od restaurace odvezlo. Zcela bez skrupulí se rozhodli, že si objednají taxi a řidiče zabijí, informoval server cas.sk.

Na hodině biologie si tedy vytvořili až děsivě podrobný seznam. Nakoupili nože, plachtu na zabalení mrtvoly, náhradní oblečení, kanystr benzínu na podpálení auta i s mrtvolou. Taxikářem Ivanem Vojtkem se nechali odvézt do chatové oblasti, kde ho napadli. Začali ho bodat do krku a do břicha. Kolem ale projelo auto, mladíci se zalekli a utekli. Muž zranění podlehl.

Alexander a Andrej získali trest 12, 5 roku, Ondrej 17 let a 8 měsíců. Byl v době činu už totiž plnoletý. Na jejich rozepsaném postupu zločinu mimo jiné stálo: „žádná jména, žádné drogy, osobní věci zůstanou doma, zajistit si alibi, obhlédnout kamery u silnice…“ právě ty se jim však staly osudné – na nádraží je viděli nastupovat do Vojtkova taxíku.

Ondrej měl při činu sedět na sedadle spolujezdce, zbylí dva vzadu. Alexander měl řidiče podříznout, Andrej a Ondrej podle rozpisu asistovali s úklidem těla. Mrtvého chtěli hodit do kufru a sebrat mu doklady i mobil. Podle předchozích informací byli tři mladíci vyznavači zbraní a drsného života. Na sociálních médiích se často prezentovali velmi pochybnými fotografiemi.

rumm12345 ( 13. srpna 2014 13:34 )

Komanči drží spolu ředitele na kraji podrželi - udajně nepochybil....

buban ( 13. srpna 2014 12:01 )

Pokud je to pravda, pak nechápu, proč něco nekonají rodiče dětí, které toto gymnázium navštěvují.

rumm12345 ( 13. srpna 2014 11:56 )

 Tragédie je že prostředni z fotografie je syn učitelky na gymnáziu.... A otec ředitel... Oba zustávají v pracovním poměru a nic se neděje.... Ve výchvě syna selhali a ovlyvňují další děti....

rumm12345 ( 13. srpna 2014 11:55 )

 Tragédie je že prostředni z fotografie je syn učiteľky na gymnáziu.... A otec ředitel... Oba zustávají v pracovním poměru a nic se neděje.... Ve výchvě syna selhali a ovlyvňují další děti....

freezeme ( 13. srpna 2014 11:06 )

negramotný debile tgbb, projdi si kriminalistické spisy před rokem 1989 a budeš se divit, kolik vražd tu bylo, o kterých se ovšem psát nesmělo, protože bylo na ně uvaleno embargo Stačí si projet statistiku a možná se ti v hlavě rozvítí a přestaneš fantazírovat

Zobrazit celou diskusi