Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zdrojem eboly byl dvouletý chlapec. Nyní už má na svědomí i Evropana

Autor: dce - 
12. srpna 2014
11:03

Podle lékařského magazínu je pravděpodobným zdrojem současné epidemie eboly jen dvouletý chlapec z Guineje. Nemoci podlehla celá rodina. Na pohřeb přijeli příbuzní a známí ze širokého okolí. Ti nemoc rozšířili dál. podle posledních informací už zabíjela i v Evropě - španělský kněz převezený z Afriky v úterý zemřel.

Obrovskou souhru okolností provázelo prvotní rozšíření nemoci. Loni v prosinci začal malý chlapec z vesnice poblíž hranic se Sierrou Leone a Libérií trpět několika typickými projevy eboly, jak uvedl server novinky.cz. Zemřel 6. prosince, během jednoho měsíce nemoci podlehla celá rodina. Příbuzní z okolí se účastnili tradičního pohřbu, v jehož rámci se lidé mrtvých těl dotýkají a líbají je.

Video Ebola míří do Evropy?! Máme se bát v Česku? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Tímto způsobem se velmi pravděpodobně nemoc rozšířila do jejich domovských vesnic, kde se přenesla i na zdravotnický personál. Pro identifikaci nemoci jako ebola ale chyběl nejtypičtější projev – krvácení. Proto trvalo určení nemoci tak dlouho.

Španělský kněz postižený touto nemocí, který byl minulý týden převezen do Madridu, ebole v úterý podlehl. Experimentální lék ZMapp, který zachránil život dvěma nemocným Američanům, mu už nedokázal pomoci.

Video Těchonín, tady se bojuje proti ebole - Jan Jedlička, Jitka Pecharová
Video se připravuje ...


leeloo ( 17. října 2014 12:00 )

Dvoulety decko ma nekoho na svedomi??? Copak tak male dite ma nejake svedomi? Vam uz zcista hrabe nebo co?

camse ( 13. srpna 2014 10:33 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

ninka64 ( 12. srpna 2014 23:02 )

Zase se Amíkům pokusy na lidech nějak zvrtli, chtěli vyzkoušet lék a rozpoutali epidémii. Není to poprvé.

zarazenyprd ( 12. srpna 2014 20:04 )

Takže genové manipulace, ze kterých vznikl tento smrtící vir, vyvinul dvouletý kluk. Asi v kyblíčku, kterým si dělal bábovičky na pískovišti.

b.r.s.a ( 12. srpna 2014 13:14 )

No jo úmluvy,ale tohle snad není prča.Tak ať tam nechají lodě na moři a nepouští je na pevninu.Ať jim dají jídlo atd...prohlídnou je a nechají je v karanténě.Vždyť říkají 21 dní inkubační doba.

Zobrazit celou diskusi