Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tak brutální, že i Al-Káida se bouří: Islámský stát zničí naši reputaci, bojí se teroristé

Al-Káida se bouří, že jim příslušníci Islámského státu kazí reputaci
Al-Káida se bouří, že jim příslušníci Islámského státu kazí reputaci  (Autor: Reuters, EPA)
Autor: šim - 
11. srpna 2014
12:35

Absurdní! Teroristická organizace Al-Káida, která má na svědomí tisíce obětí, se pohoršuje nad brutalitou a nebezpečím Islámského státu. Použití chemických zbraní, útoky na mešity a masakr v katolickém kostele v Bagdádu jsou na seznamu činů, které Al-Káidá vyčítá islamistům.

Jsme sice také teroristé, ale co je moc, je příliš… Asi takhle nějak absurdně vyznívá zděšení dosud jedné z nejobávanější teroristické organizace, která stojí za útokem z 11. září na dvojici mrakodrapů Světového obchodního centra v roce 2001.

V 21stránkovém dokumentu, který je datován do roku 2011 a byl nalezen v úkrytu Usámy Bin Ládin, to píše jeden z Bin Ládinových následovníků. Islámský stát, který ovládá území o rozloze Velké Británie se 6 miliony obyvateli, prý Al-Káidě kazí její teroristickou reputaci.

Islamisté z Islámského státu pod černou vlajkou džihádu hromadně masakrují a popravují obyvatelstvo, které vyznává jiné náboženství než sunnitský islám, a důsledně vykonává právo šaría. V neděli například brutálně popravili na pět stovek příslušníků starobylé náboženské skupiny jezídů, kteří odmítli konvertovat k islámu. Dalších 40 tisíc je jich bez jídla a vody uvězněno v horách. Nejméně 70 dětí tam už zemřelo na dehydrataci. Sejít do nížiny pro ně znamená jistou smrt.

Příslušníky Islámského státu nejsou pouze místní muslimové. Do jejich řad se hlásí také muslimové ze západních zemí. Islámský stát naverboval několik set Britů, v jeho řadách jsou i Australané, Španělé. Nedávno obletěla svět brutální fotka jednoho z islámských bojovníků právě z Austrálie, který se na internetu chlubil fotografíí, na níž držel v každé ruce odseknutou hlavu „nepřítele“.

Právě sociální sítě používají příslušníci Islámského státu k propagaci svého džihádistického vraždění. Jeden ze španělských bojovníků před několika týdny přislíbil na svém twitterovém účtu, že zveřejní video z ukřižování jednoho muže, až se vrátí do dosahu internetu. Jeho nadřízení mu to však překvapivě zatrhli. „Vedení mi to zakázalo,“ napsal smutně později.

Islamisté do své armády, která čítá už desetitisíce mužů, verbuje také malé děti – uplácí je penězi, mobilními telefony nebo počítači.

camse ( 11. srpna 2014 22:50 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info http://cameso.webnode.cz/

budybad ( 11. srpna 2014 16:23 )

Je to zhovadila vira platna mozna v dobe vzniku ale horsi jako mor dnes.

budybad ( 11. srpna 2014 16:22 )

A pozor na to, za chvili je mame v evrope a bude po nas. vzdycky to s diktatory je takhle, nechame je radit protoze se to nas netyka, ale jak dlouho se nas to nebude tykat? Az bude pozde.

budybad ( 11. srpna 2014 16:20 )

Naprosty souhlas. Clovek neni panem tvorstva ale jeho zhouba. Jen on dokaze zabit pro radost nebo pro ideu. Zvire to nikdy neudela.

maruch ( 11. srpna 2014 14:02 )

Tady pomůže jen plošná deratizace.

Zobrazit celou diskusi