Informaci bez jakékoli bližší specifikace potvrdila mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. "Jsou zde vykonávány úkony trestního řízení," řekla stroze Blesk.cz mluvčí Iva Knolová. Akci dozoruje olomoucké státní zastupitelství.

Primátor hlavního města Tomáš Hudeček přítomnost policistů na magistrátu potvrdil. Více ji ale nekomentoval, protože prý podepsal mlčenlivost. „Já zatím o ničem nic nevím. Od rána jsem v nemocnici,“ řekl Blesk.cz bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

"Můžeme potvrdit, že v současné době jsou v prostorách Magistrátu hl.m. Prahy příslušníci kriminální policie. Vyžádali si některé dokumenty a my samozřejmě poskytneme maximální součinnost. Více se k tomu v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat." uvedla mluvčí magistrátu Petra Hrubá s tím, že nemá informace, že by policie zasahovala i v jiných budovách magistrátu. Víc odmítla záležitost komentovat. Podrobnosti zatím nedokázali říct ani oslovení radní a další zaměstnanci. Není tedy jasné, kvůli jaké kauze policie na magistrát přišla. Podle informací České televize to však souvisí s vyšetřováním Romana Janouška.

O dění kolem pražského magistrátu se zajímá policie v řadě případů. Několik bývalých i současných radních včetně primátora čelí obžalobě v kauze opencard. Detektivové se v posledních měsících zabývají mimo jiné také hospodařením Pražských služeb, které město většinově vlastní, a kontroverzní stavbou tunelového komplexu Blanka.

Připravujeme podrobnosti.