Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

První oběti Putinovy pomsty Západu: Medvědi z moskevské zoo trpí hlady

Autor: haj - 
10. srpna 2014
14:50

První, kdo trpí kvůli novým ruským obchodním sankcím na Západ, jsou zvířata v moskevské zoologické zahradě. Ironií je, že na nařízení "medvěda Putina" doplatili skuteční medvědi, kteří milují nyní zakázaná polská jablíčka.

"Skoro všechny produkty, které zvířata konzumují, jsou dovážené, zejména ovoce a zelenina. Spousta zvířat žere jablka a my jsme jim přiváželi polská jablka, která jsou levná a velmi kvalitní," vysvětluje mluvčí Moskevské zoo Anna Kachurovskaja.

Chovatelé se samozřejmě snaží urychleně něčím nahradit dovážené maso, ryby, ovoce a zeleninu, na čemž jsou zvířata závislá. "Hledáme altternativy k ovoci z importu. Obyvatelé Moskevské Zoo sní za den více než 100 kilogramů potravin," potvrdil představitel zoologické zahrady Sergej Kapkov.

Jenže zvířata nejsou na změnu připravená a navíc někteří obyvatelé zoo mají již od přírody mlsný jazýček a zvláštní zeměpisné preference, například tučňáci nepozřou jiné ryby než jeden druh dovážený z Jižní Ameriky.

"Některé věci jsou navíc v Rusku vzácné nebo nesehnatelné. Nemůžeme přestat zvířata krmit kvůli sankcím. "Doufáme, že vláda najde způsob, jak nám pomoci. Dětské jídlo nebylo zakázáno, tak snad jsou zvířata horší než děti?" dodává mluvčí a naráží tak na fakt, že zatímco potrava pro miminka dostala zvláštní výjimku, u žrádla pro zvířata se nic takového nestalo.

andreslawicky ( 11. srpna 2014 11:19 )

Myslíš že v Jižní Americe rostou hrušky,cibule,jablka,švestky,atd.možná jsi ve škole chyběla když se brala jižní Amerika Asie,tam je zcela jiné složení v jídle nežli v Evropě

andreslawicky ( 11. srpna 2014 11:17 )

Autoservisy už v Moskvě hlásí nemáme díly jelikož nemáme čím platit,asi bude Putin brzy koukat

andreslawicky ( 11. srpna 2014 11:15 )

V Ruských obchodech mizí zboží do měsíce na pultech bude jen pomeranč a banán sýr bude jen jeden a maso??Zatím si to maso bude moci dovolit jen Putin za poslední měsíc zdražilo jídlo v Rusku o 30%.

andreslawicky ( 11. srpna 2014 11:13 )

Třeba řekne těm zvířatům budete jíst prostě banány a pomeranče

ivuska1 ( 11. srpna 2014 09:18 )

Vy uz jste tak zdeformovany, ze nevite jak toho Putina vic pospinit.

Zobrazit celou diskusi