Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na silnici: Otec odrodil syna v autě, pak ho musel oživit!

Ilustrační foto.
 (Autor: David Malík)
Autor: CTK - 
8. srpna 2014
19:03

Život svému dítěti zachránil muž u Novosedel na Břeclavsku, který vezl dnes noci svoji rodící manželku do porodnice. Porod byl však velmi rychlý a syn se mu narodil přímo v osobním autě. Dítě mělo však problémy s dýcháním, novopečený tatínek tak musel zvládnout i oživování.

Muži při porodu radila porodní asistentka, kterou měl na lince. "Takovéto situace, kdy je souběh několika negativních faktorů a rodí se překotně v terénu, se stávají jen velmi zřídka. Otec v tomto případě zvládl vše na jedničku," uvedla mluvčí záchranné služby.

Ještě během jízdy do porodnice přivolal muž záchrannou službu, ale na její příjezd se nedalo čekat. Muž tak byl před nelehkou situací, pomoct manželce a odrodit dítě sám. Dítě však nešlo napřed hlavičkou ale zadečkem. Tento typ porodu je velmi komplikovaný a často se řeší císařským řezem. Na to však muž neměl čas ani nástroje.

Narozením chlapečka ale problémy neskončily. "Otec novorozence musel podle instrukcí operátorky zahájit okamžitou resuscitaci dítěte, protože mělo potíže s dýcháním. Sanitka byla v té době na cestě," uvedla mluvčí. Novopečený otec zvládl i několik minut oživování miminka, a to až do příjezdu záchranářů. Celá událost se seběhla přitom v rámci deseti minut.

camse ( 9. srpna 2014 11:09 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

akinorev1 ( 9. srpna 2014 04:25 )

Ja sama mam ted porodit kazdym dnem a takova situace me primo desi. Klobouk dolu pred maminkou, ze to zvladla a o tatovi ani nemluvim! To je borec! Miminku preji do zivota jenom same stesti a stastne konce jako byl tento. Konecne hezky, pozitivni clanek!!!

kacota ( 8. srpna 2014 23:30 )

Úplne suprový.. Ten by zaslúžil medailu

naidka ( 8. srpna 2014 20:28 )

Správný taťka .

tenerife ( 8. srpna 2014 19:55 )

Velká gratulace hlavně mamince, neboť rodit koncem pánevním, to by v takových podmínkách každá nezvládla, ale i táta je velký frajer, tak ať jim hošík roste ve zdraví

Zobrazit celou diskusi