Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Grázl z BMW: Za smrt Marušky nabízí peníze!

Autor: ČTK - 
8. srpna 2014
16:33

K soudu přišel Marek P., který svým BMW zabil Marušku Č. (†21), s bouchačkou na triku a s ledovým pohledem. Když se zpovídal, tvrdil, že svého činu hluboce lituje. Rodině prý nabídne finanční náhradu...

Obviněného přivedla k soudu za velkého zájmu médií policejní eskorta z cely předběžného zadržení po 09:00. Soudce Jiří Horký po zhruba hodinovém jednání sdělil, že mladíka poslal do vazby kvůli podezření, že by mohl ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. Podle vyšetřovatelů slavil v noci před tragédií narozeniny a policie potřebuje vyslechnout všechny účastníky akce.

Trvdí, že jel střízlivý, přitom celou noc seděl v baru

"Ze spisu vyplývá, že sice popírá, že by byl pod vlivem návykových látek, ale jsou zde poznatky k tomu, docela závažné, že celou noc byl v určitém restauračním podniku. Proto jsou vyžadovány kamerové záznamy a výslechy svědků," dodal Horký.

Také údajně hrozí, že by mohl znovu sednout za volant pod vlivem návykové látky. "Je nebezpečí, že je narkoman. Byl za toto již opakovaně postihován," upřesnil soudce.

Státní zástupce žádal vazbu také kvůli hrozbě útěku. Soud tento požadavek ale neuznal. "Má bydliště, pracuje, má rodinné zázemí a soud, pokud by on se třeba vyhýbal trestnímu řízení, může vydat příkaz k zatčení," řekl Horký.

Mladík podle něj projevil lítost a chce se s pozůstalými vyrovnat. "Projevil obrovskou lítost nad tím, co učinil. Chce jednat s pozůstalými o satisfakcích. Vzdal se práva stížnosti hned v jednací síni, tedy je pravomocně ve vazbě zatím na dobu tří měsíců," uvedl soudce.

Marušku, která v úterý brzy ráno čekala na náměstí Kinských na zastávce na autobus, řidič autem srazil a z místa nehody utekl. Zranění dívky byla natolik vážná, že jim na místě podlehla i přes okamžitou pomoc svědků a následně i záchranářů. Po čtyřiadvacetiletém řidiči pátrala policie celý den. Nakonec se večer sám přihlásil na policejní služebně a od té doby je v policejní cele.

Policisté zjistili, že mladík v minulosti už ve správním řízení dostal trest zákazu řízení za jízdu pod vlivem alkoholu nebo návykové látky. Soudy mu také uložily podmíněný trest odnětí svobody za podílnictví.

.abcd.abcd. ( 8. srpna 2014 21:47 )

Drž hubu prevíte! I kdyby si hrála s mobilem, nestála na silnici, ale na zastávce, kde nemá žádný auto co dělat. A ty parchante, když se takhle vyjadřuješ, měl sejmout tebe, to by nikdo neuronil ani slzu a ještě by jsme mu tleskali!!!!! Jsi stejnej parchant jako tenhle vrah!!!!!

setroseuros ( 8. srpna 2014 21:14 )

uz mel davno sedet, kdyz vedela policie , ze si vydelava prodejem drog! Nemuselo to dojit az k takovemuto konci!

setroseuros ( 8. srpna 2014 21:10 )

mel by dostat hodne, aby mu spanul hrebinek ! Fracek rozmazlenej! Penize, penize... mysli si, ze se da za ne koupit opravdu vsechno!! A vzdyt at da a pak at de jeste na 20 let bucet!!!

koko61 ( 8. srpna 2014 19:49 )

Ale nepovídej, všechno jde když se chce a navíc jsou i jiné možnosti, ale ten hajzl by od soudu živ nevyšel.

koko61 ( 8. srpna 2014 19:43 )

Obrovská lítost hochu, ta je rodičům Marušky k ničemu. Na kolik si ceníš života mladé holčiny Penězma život neuplatíš, táhni k čertu a smaž se v pekle. Stát se tohle mně, tak si počkám na soud a při jednání bych Tě zastřelila. Ať klidně za to sedím, ale bude to 1:1 K čemu by mi byl život bez dítěte a Ty se budeš za pár let šklebit a jezdit nadále pod vlivem, hajzle, nemám slov.

Zobrazit celou diskusi