Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

HEJ RUP! Stovky lidí nadzvedly vlak, který uvěznil muže

Autor: šim - 
6. srpna 2014
15:26

V metru byla ranní špička a on spěchal, aby stihl metro. Když nastupoval do vagónu, smekla se mu noha a svezla se mu přímo do mezery mezi nástupištěm a vagonem. Kdyby se metro rozjelo, nohu by mu jistě amputovalo. Bylo proto potřeba metro nadzvednout!

„Muž stál ve dveřích metra a nějak se tam otáčel. Sklouzla mu noha a on se zaklínil v mezeře. Hned jsme uvědomili řidiče, aby se s vlakem nerozjel,“ popsal incident televizní stanici ABC jeden ze svědků.

„Naši zaměstnanci pak řekli lidem, aby vystoupili z vlaku. Zorganizovali je dohromady, aby se opřeli do vagonu a svou silou ho nadzvedli. Jakmile se mezera uvolnila, ostatní muže pomohli vytáhnout,“ řekl mluvčí perthské městské hromadné dopravy.

Na místo byla přivolána také záchranka, ale nakonec potřeba vůbec nebyla. Muž nebyl vůbec zraněný. „Byla to jenom lidská síla, která toho muže zachránila od vážných zranění, které mu jinak hrozila,“ dodal pyšně mluvčí. Záchranná akce přitom trvala jen deset minut.

Video Záchranná akce: Desítky lidí zvedaly vagón metra! - Reuters
Video se připravuje ...

bubliiinka ( 6. srpna 2014 18:14 )

síla davu .........

podlesni ( 6. srpna 2014 17:25 )

Tak to je fajn. Vše dobře dopadlo a nebylo to zbytečně drahé. Někdo, kdo se nebál zodpovědnosti poslechl zdravý selský rozum.....

Zobrazit celou diskusi