Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po sebevraždě synovce Ester Janečkové Filipa (†14): Linka bezpečí pro gaye!

Autor: David Vaníček - 
6. srpna 2014
12:34

Už je to přes půl roku, co spáchal sebevraždu Filip Havlíček (†14), synovec slavné moderátorky Ester Janečkové. Jeho smrt ale řadě lidí otevřela oči!

Šikana a homofobní poznámky okolí dohnaly mladého gaye Filipa k děsivému závěru, oběsil se v zahradním altánku, zatímco jeho rodiče odešli na bohoslužbu. Jeho slavná teta tehdy veřejně slíbila, že udělá všechno proto, aby nikdy nic takového neopakovalo.

Filip zemřel 2. února, pohřeb měl o prá dní později v kostele. Jeho rakev zdobila duhová vlajka. Filip zemřel 2. února, pohřeb měl o prá dní později v kostele. Jeho rakev zdobila duhová vlajka. | Foto Blesk - Marek Pátek

Spojila se se sdružením Prague Pride a v září má vzniknout „gay“ linka bezpečí:  „Bude to pro koholiv, kdo se cítí být ztracen, z vlastní zkušenosti vím, že ti kluci hledají pomoc na internetu a často to nepomáhá a může to skončit jako s Filipem,“ řekl Blesku ředitel festivalu Prague Pride Czelaw Walek.  „Tohle bylo naše přání, jsem moc ráda,“ dodala Ester.

Moderátorka Ester Janečková přirovnala sebevraždu svého synovce k upálení Jana Palacha. Moderátorka Ester Janečková přirovnala sebevraždu svého synovce k upálení Jana Palacha. | Foto Blesk - Marek Pátek, archiv rodiny

Filipova rodina v čele s Ester se také zúčastní průvodu, který vychází 16. srpna ve 13 hodin z Václavského náměstí. Teď jsou na dovolené a vrací se i na místa, kde byli s Filipem. „Vrátit se to nedá, ale snažíme se s tím vyrovnat,“ řekla Blesku moderátorka.


Video Prague Pride: Pomůže těm, kterým nadávají do "teploušů a bukvic" - Tomáš Polák, David Vaníček
Video se připravuje ...

zelena.karkulka ( 6. srpna 2014 22:53 )

Tvl

jezibababa ( 6. srpna 2014 17:31 )

promiň, patřilo tam

jezibababa ( 6. srpna 2014 17:30 )

jezibababa ( 6. srpna 2014 17:28 )

přesné a výstižné, vnímám to taky tak

fotrpjotr ( 6. srpna 2014 15:22 )

Nikoho nějaká Janečková nezajímá.

Zobrazit celou diskusi