Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Začínají houbařské žně: Jak rostou u vás? Pošlete nám fotku!

Autor: red - 
5. srpna 2014
06:22

Houby už začínají vesele růst. Vyražte na houby a pošlete fotku svých houbařských úlovků. Jen pozor, abyste sbírali opravdu jedlé houby a ne nějaká jejich jedovatá dvojčata.

Z houbařské výpravy na Šumavu se vrátila Petra Vondrová se třemi koši plnými hřibů. Když je doma rozložila na stole, zabraly ho celý.

„Chodili jsme dvě hodiny po lese a pořád nic. A když už jsme si říkali, že to zabalíme, jsme během necelé hodinky nasbírali takovou úrodu,“ popsal její přítel Tomáš Král.

Současné počasí je pro houby ideální a v příštích dnech to bude stále lepší. Mykologové si pochvalují střídání teplého počasí s častými dešti. Rostou všechny druhy letních hub, hlavně hřiby, ale i křemenáče nebo bedly.

Nej Houbař Nej Houbař | Blesk.cz

Výzva

Vaše houbařské úlovky posílejte na tip@blesk.cz, na fotografii musí být vidět deník Blesk. Buď přímo aktuální výtisk, nebo číslo z posledních dnů...

Navíc už v pátek zdarma v Blesku:

Nespleťte si jedlou houbu s jedovatou! Poraďte se s páteční přílohou Blesku pro vášnivé houbaře! Nespleťte si jedlou houbu s jedovatou! Poraďte se s páteční přílohou Blesku pro vášnivé houbaře! | archiv Blesku

annael ( 5. srpna 2014 14:04 )

Jak kde. V jižních Čechách nasbíráš houby i když na ně zrovna nejdeš Byli jsme se podívat v Trocnově na Žižku a v tom lesíku mezi památníkem a místem kde se narodil jsme nasbírali tři velké mikroténové sáčky praváků, kovářů, podborováků, sameťáků a lišek. Ještě že s sebou ty sáčky všude nosím kvůli uklízení po psech, jinak bysme tu úrodu nepobrali Ve středních Čechách taky houby rostou ale je to slabší, tam se musej hledat, tam o ně nezakopáváš.

naidka ( 5. srpna 2014 11:21 )

a co teprv, kdybys něco našel !

naidka ( 5. srpna 2014 09:39 )

Houby letos zatím nejsou. Zkraje léta - bilance: 1 bedla a 3 holubinky zelené, tak doufám, že po deštích něco vyskáče.

Zobrazit celou diskusi