Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální napadení invalidy: Útočník kopl vozíčkáře do hlavy!

Napadení vozíčkáře v České Lípě natočil svědek na kameru.
Napadení vozíčkáře v České Lípě natočil svědek na kameru.  (Autor: YouTube.com)
Autor: lac - 
1. srpna 2014
14:39

Dramatické video, na kterém muž napadl vozíčkáře, zaplavilo internet. Invalidu kopl do hlavy 31. července u obchodního domu Andy v České Lípě. Vše je možná jen sehrané, tvrdí českolipští strážníci.

Strážníci událost neviděli, ač se stal přes ulici od služebny. Vydali však prohlášení, že se domnívají, že incident byl sehraný, možná po domluvě s autorem nahrávky. Trojici z videa, dva muže a mladou ženu, prý dobře znají a ten den je kontrolovali kvůli volně pobíhajícímu psovi. „Všichni tři se znají. Vyšetřuje to státní policie. Víc k tomu říkat nebudeme,“ řekla včera mluvčí českolipské radnice Kristýna Brožová.

Autor videa Radek B. (20), který video do oběhu pustil, nařčení z domluvy s aktéry odmítl. „Jel jsem na kole kolem a uslyšel křik. Tak jsem to natočil. Viděl jsem lidi, že volají, proto jsem nevolal policii,“ řekl student střední školy Blesk.cz na místě dramatického incidentu. Zasáhnout prý se bál. „Asi jsem to měl nahlásit sám,“ sypal si mladík popel na hlavu.

Policisté v České Lípě se o napadení vozíčkáře a videu dozvěděli až od novinářů. Vozíčkář (27) však na policejní linku volal kolem šestnácté hodiny, že byl okraden. „Policisté za oznamovatelem jeli do centra města. Zjistili, že sedmadvacetiletý muž na vozíku je silně opilý. Tvrdil, že mu kamarád ukradl dvě stravenky,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že na sobě neměl žádné známky násilí. Zda okradený vozíčkář je také tím napadeným z videa, budou teprve zjišťovat.

llan ( 2. srpna 2014 05:08 )

"Dramatické video, na kterém muž napadl vozíčkáře, zaplavilo internet." aktuálně 7646 zhlédnutí i potom, co to tady visí půlku dne. dneska se ten internet zaplaví hrozně snadno!

anka ( 2. srpna 2014 01:16 )

je to opravu to postatne?

pepe72 ( 2. srpna 2014 00:05 )

Nooo jenže v tom je problém , proč bilej somruje pred kramem a černej nakupuje a lehce ti to vysvětlím ;-) je to pul na pul ;-) viděl jsem starého roma makat aby se dítě mělo dobre a viděl jsem taky bílého fetaka který raději utekl z domu aby byl FREE ,nemám rad ani jednu skupinu ( jednou ukradené auto, vykradene a na zahrádce nemůžete nechat ani sirky

naidka ( 1. srpna 2014 23:46 )

to je v poho pobavils mě, jak tam máte pěkně udržované a zabezpečené Romy (rozuměj cigány ), to je ČL na úrovni, může jít příkladem.

pepe72 ( 1. srpna 2014 23:39 )

Ahoja ;-) psát můžou ale tady u nás bez.socky chodej v ušmudlanejch maskacich a Romové v Bilejch abidas soupravach omlouvám se za pravopis ale píši z telefonu a nebudu se s nim hádat úsměv ten podrží .....

Zobrazit celou diskusi