Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyhodil mimino z auta, aby se pomstil jeho matce. Teď mu hrozí trest smrti

Autor: dce - 
4. srpna 2014
22:49

Je to už pět let co Richard McTear zavraždil tříměsíční dítě tím, že ho vyhodil z okna jedoucího auta na floridskou dálnici. Ve čtvrtek byl konečně usvědčen z vraždy prvního stupně a nyní mu hrozí trest smrti. Přidá se tak pravděpodobně k čtyřem stovkám dalších, kteří na Floridě čekají na smrtící injekci.

Vražda tak odporná, že i soudní porota se přo zobrazení fotografií odvracela v slzách. Richard McTear (25) měl podle všeho násilím vtrhnout do bytu své tehdejší přítelkyně Jasmine a  zbít ji. U dveří hodil kočárek i s dítětem uvnitř proti zdi. Dítě poté sebral a odjel. Náhodný projíždějící si později toho dne všiml těla u silnice v Tampě. Nejprve si myslel, že je to jenom panenka. Žalobce také dodal, že odporný čin měl být pomstou za to, že Jasmine Richarda opustila po jiného muže.

U prvního soudu bohužel Jasmine vypovídala o s případem nesouvisejících skutečnostech. Richard jí údajně šest týdnů před zabitím jejího syna vyhrožoval, že k ní přijde, syna zastřelí, pomočí ho a pak zabije i jí. Vyšetřování tohoto činu ale bylo už uzavřeno a McTearova obhajoba sdělení těchto skutečností jako ovlivňování poroty.

Soud tedy musel proběhnout znovu s jinou porotou. Ale McTearovi to nepomohlo. Byl usvědčen z vraždy prvního stupně, únosu, napadení a týrání dítěte. Už za takovouto vraždu je na Floridě daný trest doživotního vězení. Porota ale navrhla i možný trest smrti, rozhodnutí je na soudu.

McTear a jeho obhajoba ale stále tvrdí, že je nevinný. Neexistují podle nic totiž žádné přímě důkazy vedoucí k usvědčení McTeara jako vraha. Na exteriéru i interiéru jeho auta však byla nalezena dětská krev. McTear sám se zároveň také schovával u svého kamaráda.

zaviracispendlik ( 5. srpna 2014 15:06 )

beda888 ( 5. srpna 2014 12:24 )

Jooooo panečku, to jsou tresty. U nás zabije 3 lidi a dostane 20 let a ještě se odvolává, že byl sjetej a že to je moc, protože si nic nepamatuje a omlouvá se a, že kdyby to šlo vrátit, tak by to neudělal, popř. varianta 2, že kdyby mohl dát svůj život za život oběti, tak to udělá. Jenom jedna věc mi není jasná, proč zabíjí injekcemi, když s tím mají takové problémy? Vždyť nejrychlejší smrt je gilotina a nejlevnější je provaz. Tak proč zbytečně vymýšlí?U nás si "hýčkáme" asi 43 doživotně odsouzených, když náklady na jednoho činí 1.000,-Kč denně. To by přibylo peněz na translantace dětí, aby nemusely jezdit do světa, když to naše slavné pojišťovny neproplácí. A pro pochybovače o "justičním omylu," máte pochyby o 6 násobném vrahu Roubalovi, několika násobným vrahům manž. Stodolovým, heparinový vrah Zelenka, plzenští vrazi Kot s Kutílkem aj. JASNÉ případy. (snad jen Kájínka bych nechal). Jeden provaz za pár kaček a pojďte do fronty na všechny se dostane. A počty? 43 000 x 30 dní x 12 měsíců = 15.480.000,-Kč.

miregal ( 5. srpna 2014 09:25 )

 V Americe jsou sice tresty smrti, ale jak je videt, tak trest smrti nasilniky nezastavi.Amerika mi rozhodne neni prikladem, ale v Ceske republice zadny trest smrti nepotrebuji. Tam chybi normalni zakony .Vse je postaveny na hlavu.....

pgga ( 5. srpna 2014 03:27 )

Asi tak nejak....

pgga ( 5. srpna 2014 03:26 )

Nasilnici a vrazi se "objevi" bohuzel vsude a jak vim hodne je jich i v CR Velky rozdil je, ze tady v USA dostanou vetsinou dozivoti a nebo trest smrti! Co tyto kreatury dostavaji v CR? Mimochodem k Chanel5 mate velmi daleko...

Zobrazit celou diskusi